Şahin Bakan'a sorular! | " /> Şahin Bakan'a sorular! | "/>

En Sıcak Konular

Şahin Bakan'a sorular!

7 Kasım 2007 11:12 tsi
Şahin Bakan'a sorular! Genç Siviller Bakan Mehmet Ali Şahin'in sekiz askerin serbest bırakılması ile ilgili 'sevinemedim' sözlerine çok kızdı. Bakan Şahin'in sözlerini 'münasebetsiz' bulduklarını söyleyen Genç Siviller 'dilimiz tutuldu' dedi. İşte Şahin Bakan'a en sert

Genç Siviller'in iyibilgi'ye ulaşan açıklaması:

ŞAHİN BAKAN’A SORULAR

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, PKK tarafından kaçırılan ve sonra bazı girişimlerle serbest bırakılan askerlerin kurtulduklarına sevinemediğini söylemiş, ölselerdi de rehin düşmeselerdi demeye getirmiştir.

Şahin Bakan’ın son derece münasebetsiz sözleri karşısında dili tutulan Genç Siviller olarak bilgi edinme hakkımızı kullanıyor, Adalet Bakanlığı’na aşağıdaki sorularımızı yöneltiyoruz.

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Uzun ve mutlu bir yaşam sürmek isteyen sağlıklı bir yurttaş olarak Sayın Adalet  Bakanı'nın patolojik bir sorun olan nekrofilya (ölüsevici) eğilimleri olup olmadığı bilgisini tarafıma iletmenizi bilgilerinize arz ederim."

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Sayın Bakanın ŞAHİN soyadını alma sebebini ve kaç nesildir soyadının şahin olduğu bilgisini bakanlığınızdan talep ediyorum."

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Daha önceki bakan Cemil Çiçek'in de benzer açıklamaları olmaktaydı. Ödediğim vergilerle çalışmalarını sürdüren bu bakanlığın makam koltuğuna oturanlarda şoven eğilimler görülmesine neden olan bir manyetik alan ya da büyü olup olmadığı bilgisini sizden rica ediyorum"

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Türk askeri etten kemikten değil midir? Türkler esir alınamaz, ancak ölü ele geçirilebilirler mi demek istemektedir.”

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Kendisi böyle bir durumda kalsa intihar mı ederdi, eğer bunu beceremezse kurtulduktan sonra intihar etmeyi tekrar düşünür müydü?”

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Kendisi sevinememiş ama, 8 askerin aileleri "ne yazık ki" oğullarına kavuşmanın sevincini yaşıyorlar. Bu durumda, ailelere de vatana ihanetten soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. PKK ile çarpışan askerlerimize esir düştükleri taktirde harakiriyi nasıl yapacakları konusunda eğitim veriliyor mu? Eğer etrafları çevrilmiş durumda iken mermileri de bitmiş ise ne şekilde intihar edebilirler. Bunun için yanlarında kama, zehir, ip gibi intihar araçları mevcut mudur?” 

“Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Bu açıklamayla annelerin gözyaşlarına bakmayan bir bakan olduğunu gösterdi.  Sayın bakan etrafına buz gibi bakarken ‘adalet’ e nasıl bakar? İstifa etmezse en azından eskisi gibi spordan sorumlu ‘devlete bakan’ olmak ister mi? gerekli bilgiyi tarafınızdan rica ediyorum.”

“Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Evlatlarına kavuşan insanların gözünün içine baka baka ölümü bu kadar fütursuzca savunabilen bir adalet bakanının dağıtacağı adaletten KORUNABİLMEK için hangi makama baş vurmamız gerekmektedir?”

Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Acaba adalet sistemimizin PKK’dan daha acımasız olacağını düşündüğü için mi keşke ölselerdi demeye getirdi. Bilgilerinize arz ederim.”
 
"Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kayıp askerlerle ilgili açıklamasını okudum. Sayın bakan, kaçırılan askerler eve dönüş yasasından faydalanabilecek midir?"

Bakan Şahin: Açıklamalarım saptırıldı

Öte yandan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''irtibat kesilen askerlerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı kişisel değerlendirmenin bazı çevrelerce maksadından saptırıldığı''nı savundu.

Bakan Şahin, konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize mensup 8 askerimizle ilgili 5 Kasım 2007 günü basın mensuplarımızın soruları üzerine yaptığım kişisel değerlendirme bazı çevrelerce maksadından saptırılarak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yıllardır başarıyla sürdürdüğü terörle mücadelesine zarar vereceği şeklinde yorumlanmıştır" denildi.
 
Şahin'in açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin gözbebeği, hepimizin iftihar kaynağıdır. Devletimiz, Meclisimiz, hükümetimiz, başta Genelkurmayımız olmak üzere güvenlik güçlerimiz ve tüm milletimizle birlikte bölücü terör belasından kurtulmadaki kararlılığımıza hiçkimse gölge düşüremez" ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada ayrıca, "Milletçe hepimizin temel amaçlarından biri de ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumaktır ve bu mücadelede güvenlik güçlerimizin arkasında her türlü imkanımızla yer almaktır. Tarih boyu olduğu gibi silahlı kuvvetlerimizin ve güvenlik güçlerimizin büyük bir fedakarlıkla yürüttüğü terörle mücadelede sonuca ulaşılacağına yürekten inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum" denildi.
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, dün yaptığı açıklamada, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu bu duruma düşmemeliydi. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım'' dedi.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, "TSK mensuplarının herhangi birinin veya bir bölümünün bölücü terör örgütünün eline geçmiş olmasından büyük üzüntü duyduğumu T.C. vatandaşı olarak belirtmeliyim. TSK'nın hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.
 
Şahin, süreçle ilgili değerlendirmeyi Milli Savunma Bakanlığı başta olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirterek, kendisinin kabinenin bir üyesi ve Adalet Bakanı olarak bunun ötesinde başka bir şey söylemeyeceğini kaydetti.



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs