'Nimet tatile çıksın' | " /> 'Nimet tatile çıksın' | "/>

En Sıcak Konular

Yeni parola: 'Nimet tatile çıksın'

7 Kasım 2007 10:40 tsi
Yeni parola: 
'Nimet tatile çıksın' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Azerbaycan gezisinde ilginç anekdotlar yaşandı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile gazeteciler arasındaki diyalog ise sınır ötesi operasyonla ilgiliydi. Çubukçu'nun sınır ötesi için önerdiği parola da ilginçti.

Öncelikle Özal'la başlayıp Demlirel'le devam eden ama Sezer'in 7 yıllık cumhurbaşkanlığı sürecinde kesintiye uğrayan gelenek, Gül'le birlikte yeniden başladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Gül, uçak havalandıktan kısa bir süre sonra yerinden kalktı ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen ve Nimet Çubukçu ile birlikte uçağın içinde gezerek, heyettekilerin tek tek elini sıktı. İşadamları yoğun ilgi gösterdiler cumhurbaşkanına. Kimi sorunlarını anlattı, kimi yardım istedi, kimi ise fotoğraf çektirip, Dışişleri Bakanı olduğu sırada sorunlarının çözümü konusunda yaptıkları yardımlara teşekkür ettiler.

Cumhurbaşkanı turunu tamamlamadan hemen uçağın ön bölümünde yer aldık. Ve önemli açıklamaların yapıldığı soru cevap faslı böyle başladı.

Gül konuşurken bir ara eşi Hayrunnisa Hanım'a baktım yan tarafta eşinin açıklamalarını dikkatle dinlemeye çalışıyordu. Gül'e bu gezisinde Devlet Bakanları Nimet Çubukçu ve Kürşat Tüzmen'de iştirak etti. Kürşat bey iş adamlarıyla ilgili, ticari anlaşmalar konusunda teşvik ediciydi.

Nimet Çubukçu ise özellikle gazetecilerle diyaloğlarında başarılıydı. Sınırötesi operasyon konusu hatırlatılınca, "Fatma tatile çıksın yerine parola Nimet tatile çıksın olsa" dedi. Ardından da "Hem de 3 gün" diye ilave etti.

Başbakan Erdoğan Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda "Ayşe tatile çıksın mı diyeceğiz?" şeklindeki soruya, "O, 74'te kaldı. Bu kez de Fatma tatile çıksın" demişti. Ayşe ile başladık Fatma ile devam ettik, şimdi Nimet noktasına gelmiş bulunuyoruz.

Son bir not da yazarımız Hakan Albayrak için. Cumhurbaşkanı Gül ilk iş olarak Türk şehitliğini ziyaret etti. Kafkasya'nın kahraman komutanı Nuri Paşa'nın kabrinin de bulunduğu bir şehitlik burası.



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs