En Sıcak Konular

ABD Türkiye'yi böyle uyutacak

7 Kasım 2007 09:49 tsi
ABD Türkiye'yi böyle uyutacak 
ABD istihbarat sözü verdi. Peki bu sözünde durur mu? Uzmanlar şöyle diyor; ABD'nin vaadi olan istihbarat paylaşımı ile uydu ve casus uçaklarından yararlanılarak bölgedeki tüm haberleşme sistemi kontrol altına alınacak. Teröristler dinlenmeye başlayacak.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Terör örgütülü liderlerine veya nokta hedeflere ise hassas güdümlü füzeler ile lazer güdümlü mühimmatlar kullanılacak. Bu sayede PKK'lı üst düzey yöneticilerin Irak'ın kuzeyinde bir evdeki buluşmalarını önceden tespit edip, baskınla ele geçirilmelerini hedefliyor.

PEKİ İŞE YARAR MI?

Çok adam yakalanır ama...
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun: "Türkiye'nin uydu ve Awacs gibi imkanları yok. Bu bakımdan ABD'nin bu imkanlarından yararlanılmasının önemli bir gelişme. Vaat edilen istihbarat bilgileri sağlanırsa mükemmel faydalar sağlar da... Bilgiyi operasyona çevirecek olan biziz. Çok adam yakalanır. Örgüt yok olur. Fakat ben ABD'nin sürdürdüğü politikayı bırakıp bize bilgi vereceğini sanmıyorum."

ABD samimiyetini ispatlamalı
Eski Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayrı Kozakçıoğlu: Önemli olan alınan istihbaratın uygulamaya geçirilmesidir. İstihbarat bilgilerinin paylaşılmasıyla da her şey bitmez. Önemli olan alınan istihbaratın uygulamaya geçirilmesidir. ABD samimi olduğunu ispatlamak zorunda. Eğer istihbarat bilgileri daha önceden paylaşılsaydı Dağlıca ve benzer saldırılar belki önlenirdi. ABD sözünde durursa 5 Kasım görüşmesi, PKK ile mücedelede gerçekten bir milat olabilir.

Bu Türkiye'yi oyalama taktiği
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: ABD'nin bize vereceği istihbarat hiçbir işimize yaramaz, yaramayacak da. Bunlar Türkiye'ye zaman kaybettirecek, bizi uyutacak şeyler. ABD'den gelen istihbarat ile Türkiye'nin güvenliği sağlanamaz. Son dönemde gelişen olayları incelediğimiz zaman Türkiye'de bir güvenlik ve istihbarat zaafiyeti olduğunu görürüz. PKK, Türkiye'ye yeni bir şeyler öğretti. Türkiye, PKK sayesinde bir bilgi ve istihbarat toplama, kordinasyon ve bunu bir merkezde toplama mekanizmasının olmadığını gördü. "



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,483 µs