En Sıcak Konular

3 yeni asma köprü daha yapılacak

7 Kasım 2007 09:48 tsi
Hükümet 2008'de özelleştirmelerde gaza basacak. Tekel'in yanısıra liman, köprü ve otoyollar özelleşecek, İstanbul, Çanakkale ve Körfez'e üç ayrı köprü yapılacak.

Hükümetin büyük önem verdiği özelleştirmede, 2008 programı da iddialı hedefler içeriyor. Gelecek yıl 10 milyar dolar (11.8 milyar YTL) özelleştirme geliri hedeflenirken, zamanında adım atılması durumunda elektrik dağıtım ve kamu bankalarının 2008 Özelleştirme Programı'nın gözdeleri arasında yer alacağı belirtildi.

Bu yıl, onay aşamasındaki Petkim'den sonra 25 Ocak 2008'e sarkacak Tekel'in sigara bölümünün varlık satışıyla hızlanacak özelleştirme hamlesinde liman, otoyol ve köprüler de öncelikler arasında bulunuyor.

TEKEL'DEN SONRA LİMANLAR

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, özelleştirme işlemlerini yakından izleyip Özelleştirme İdaresi yetkililerine destek verirken, Tekel'in sigara bölümünde Londra'da başlayan tanıtım toplantılarının ikinci ayağı için, bu kez köprü ve otoyolları yabancı yatırımcıya anlatmak amacıyla Barcelona ve Lizbon seferine çıktı.

Samsun ve Bandırma Limanlarında geri sayım başlarken, bu ay içinde sözkonusu iki limanda da ihaleye çıkılması planlandı. Samsun ve Bandırma Limanlarının özelleştirmesinde bir iki haftalık arayla ihaleye çıkılabileceği belirtildi. Her iki limanın da 36 yıllığına işletme hakkı devriyle özelleştirilmesi öngörülürken, liman alanında yer alan TMO siloları da satışa dahil edilecek.

ELEKTRİK YENİ SİSTEMİ BEKLİYOR

Gelecek yıl oldukça iddialı bir gelir tahminin ortaya konulması, daha önce ertelenen elektrik dağıtım ihalelerinin yeniden önem kazanmasına neden oldu. Elektrikte rasyonel fiyatlandırma çerçevesinde gelecek yılın ilk çeyreği sonunda otomatik mekanizmaya geçilmesiyle yılın ikinci yarısında özelleştirme işlemine yeniden başlanabileceğine işaret edildi.

Boğaza üçüncü köprü

Ulaştırma Bakanlığı da, Türkiye'nin batı bölümlerinde trafik akışını büyük ölçüde rahatlatması öngörülen 6 yeni otoyol projesi için kolları sıvadı. Yap-işlet-devret yöntemiyle inşa edilecek otoyollardan 4'üne 2008'de başlanacak. 3 otoyol projesinin içinde İstanbul'a üçüncü bir köprünün, Çanakkale Boğazı'na ise ilk karayolu köprüsünün yapımı da bulunuyor. Bir diğer projede ise İzmit Körfezi'nde yeni bir köprü geçişinin sağlanması yer alıyor.

Buna göre, yeni otoyolların güzergahları şöyle olacak: İlk otoyol projesi Edirne'den başlayacak, Çanakkale Boğazı'nı köprü ile geçecek olan bu otoyol, İzmir'e uzanacak. İstanbul'dan başlayacak diğer otoyol, İzmit Körfezi'ni köprüyle geçtikten sonra İzmir'e bağlanacak. Başkent ile İzmir arasında trafik yoğunluğunu ve iki kent arasındaki karayolu ulaşımının uzun sürdüğünü dikkate alan Bakanlık, bu kentler arasında trafik güvenliğini artırmak üzere yeni bir otoyol yapacak.

 

Yeni Şafak
 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs