En Sıcak Konular

''301'inci madde önerileri hazır''

6 Kasım 2007 22:46 tsi
''301'inci madde önerileri hazır'' Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301'inci maddesiyle ilgili sivil toplum örgütlerinin önerileri ışığında, 5-6 farklı önerinin, gerekçeleriyle birlikte hazırlandığını belirtti.

Bakan Şahin, "İlk fırsatta bu öneriler, Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek, bunlardan biri tercih edilip parlamentoya gönderilecek" dedi.
 
Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 301'inci maddeyle ilgili daha önceki hükümet döneminde, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip, öneriler aldığını anımsattı.
 
Bu öneriler ışığında, Adalet Bakanlığı'nca değişiklik amaçlı, 5 veya 6 tane farklı önerinin, gerekçeleriyle birlikte hazırlandığını ifade eden Şahin, "İlk fırsatta Bakanlar Kurulu'nda da görüşülerek, bunlardan biri tercih edilip parlamentoya gönderilecek" dedi.
 
Konunun, önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınıp alınmayacağına ilişkin soruya Şahin, "Bakanlar Kurulu'nun gündemini şu an bilemiyorum, ama yakın bir zamanda görüşüleceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.
 
Bakan Şahin, AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in, "Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinin değiştirilmesi veya kaldırılması yönündeki" talebinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:
 
"AB süreci ile ilgili bir maddeye odaklanılmış olmasını, talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bu maddeyi sık sık gündeme getirenlerin çok büyük bir bölümünün, maddenin içeriğini bilmediği kanaatindeyim. O nedenle, çokça konuşulduğu için bu maddeyle ilgili Türkiye'de büyük haksızlıklar yapıldığı şeklinde bir kanaatim var. Bu konuyla ilgili konuşulduğu ve abartıldığı kadar ciddi sorunla karşılaşmadık. Nitekim, mahkemeler çokça beraat kararı da verdiler. Hakim ve yargıçlarımızın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları paralelinde yorumlarla beraat kararları vermeleri karşısında, bu konuyu biraz serinkanlılıkla takip etmenin gerekliliğine inanıyorum."
 
Şahin, 301'inci maddenin TBMM'ye bir tasarı mı yoksa teklif olarak sunulması konusunda henüz karar vermediklerini belirterek, "İhtiyaç varsa başka maddeler de eklenebilir" dedi.

cnnturk
 
 



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,330 µs