Aliyev'i öldürtecekti | " /> Aliyev'i öldürtecekti | "/>

En Sıcak Konular

Gorbaçov, Aliyev'i öldürtecekti

6 Kasım 2007 21:36 tsi
Gorbaçov, Aliyev'i öldürtecekti Dağılan Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i öldürtmek için kiralık katil tuttuğu ileri sürüldü.

Dağılan Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i, ikisinin Politbüro üyeleri olduğu dönemde, öldürmesi için kiralık katil tuttuğu, katilin bu görevi yerine getirmediği ileri sürüldü.


Rusya'da yayımlanan Moskovskiy Komsomolets gazetesinde yayımlanan haberde, Rus TV-Center kanalında “Doğru Anı” adlı programın sunucusu Andrey Karaulov'un bu iddiayı gündeme getirdiği belirtildi.

Karaulov, Gorbaçov'un SSCB Devlet Başkanlığı için Aliyev'i kendisine en büyük rakip olmasından dolayı tehdit olarak gördüğünü, ortadan kaldırması için bir kiralık katil tuttuğunu iddia etti.

"UZAKTAN KALP RİTMİ BOZULDU"

Aliyev'i öldürmesi için kiralanan kişiyle röportaj yaptıklarını ifade eden Karaulov, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yüzünü (kiralık katilin) göstermemek için sırtından görüntü aldık. Kiralık katilin Aliyev'e yönelik suikast girişimi son anda iptal edildi. Çünkü eski SSCB'nin Politbüro üyesi olan Aliyev gibi bir şahsın öldürülmesi öngörülmez sonuçlar doğurabilirdi. Bundan dolayı yapay yollarla Aliyev'in sağlığına müdahale edildi. Uzaktan kumandalı özel cihazlarla Aliyev'in kalp atışlarının ritmi etkilendi ve suni kalp krizi geçirmesi sağlandı.”

"İSTİFA BELGESİNİ İMZALAMASI İSTENDİ"

Aliyev'in kaldırıldığı hastanede gözünü açtığında ilk gördüğü kişinin Yevgeniy Çazov adındaki kardiyolog olduğunu söyleyen Karaulov, Çazov'un Aliyev'den, SSCB Politbüro üyeliğinden istifa ettiğini belirten bir belgeyi imzalamasını isteğini kaydetti.

OĞLU ÖLÜMDEN KURTARDI

Durumun ciddiyetini anlayan Aliyev'in belgeyi imzaladığını ifade eden Karaulov, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“O günlerde Dağlık Karabag ile ilgili sorunlar da başlamıştı. Aliyev, savaşın nasıl durdurulması gerektiği konusunu Politbüro üyeleriyle görüşmek istiyordu. Geçirdiği suni kalp krizinin ardından Aliyev görüşmek için gittiği Komünist Parti Politbürosunun kabul salonunda 6 saat bekledi. Aliyev, (Politbüro üyeleri) Gorbaçov ve Razumuoskiy ile görüşmeyi denedi, ancak ikisi de Aliyev'i kabul etmediler. Aliyev, 20 Ocak 1990'da Bakü'de Sovyet ordusunun gerçekleştirdiği kanlı (Dağlık Karabağ'daki olaylar) eylemi yorumlarken, Gorbaçov'u Azeri halkının katliamından sorumlu tutmuştu. Aliyev'i o günlerde ölümden oğlu İlham ve kızı Sevil kurtarmıştı.”

GORBAÇOV YALANLADI

Gorbaçov ise Rus basınına yaptığı açıklamada, Karaulov'un yıllardır kendisi aleyhine çeşitli iddialar ortaya atığını, söz konusu iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sovyetler Birliği Devlet Başkanı olması gereken Aliyev'in, siyasi oyunlarla ayağını kaydırdığı gerekçesiyle ölümüne kadar Gorbaçov ile konuşmadığı belirtiliyor.

haber7



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs