En Sıcak Konular

AB, PKK'ya karşı Türkiye'ye yardım edecek mi?

6 Kasım 2007 20:32 tsi
AB, PKK'ya karşı Türkiye'ye yardım edecek mi?

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana'ya ''AB, PKK'ya karşı mücadelesinde Türkiye'ye yardım edecek mi?" diye soruldu. İşte Solana'nın verdiği yanıt:

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, "AB, PKK'ya karşı mücadelesinde Türkiye'ye yardım edecek mi?" sorusuna karşılık, "Evet, bunu göreceksiniz" dedi.

AB Dönem Başkanı Portekiz'in evsahipliğinde başkent Lizbon'da yapılan Avrupa Akdeniz Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Avrupa Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero Waldner yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye ile Irak'ın birlikte mücadele etmelerini görmek istediklerini belirtti. "Türkiye'nin tek başına hareket etmesini istemediklerini" kaydetti.

"Iraklı yetkililerle, topraklarını terörist faaliyetler için kullandırmamaları konusunda konuştuklarını" ifade eden Ferrero Waldner, "Biz terörizme karşı mücadelenin iki ülke arasında olmasının en iyi çözüm olduğunu düşünüyoruz, tüm otoriteler ile birlikte. Örneğin ETA'ya karşı İspanya ve Fransa'nın birlikte yaptıkları mücadele gibi. PKK'ya karşı Türkiye ve Irak'tan görmek istediğimiz bu. Uygunsuz bir hareket görmek istemiyoruz" dedi.

Ferrero Waldner ayrıca, "dünyanın neresinde olursa olsun her türlü terörist saldırıyı kınadıklarını" söyledi.

Waldner, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin gündeme getirdiği "Akdeniz Birliği" önerisiyle ilgili olarak, "Önemli olan herkesin ortak çıkarına olan ve herkesi içine alan bir proje olması. Eğer böyleyse destek bulur. Bir ülke bile bu projenin dışında kalsa gerçekleşemez" diye konuştu.

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Solana da "Akdeniz'in iki yakasını yakınlaştıracak, kalkındıracak her türlü inisiyatife destek verilmesi gerektiğini, ancak Sarkozy'nin önerisinin somut programı ve finansmanı konusunun henüz bilinmediğini" kaydetti.

dunyabulteni



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs