En Sıcak Konular

11 Terörist daha etkisiz hale getirildi

6 Kasım 2007 17:17 tsi
Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre 30 Ekim-06 Kasım tarihleri arasındaki operasyonlarda toplam 11 PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 30 Ekim-06 Kasım tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda Şırnak'ın İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde 2, Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında 1 terörist ölü, Hakkari'nin Yüksekova dağlık kesiminde ise 8 terörist sağ olmak üzere toplam 11 PKK bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Bu arada önceki gün Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar beldesi bölgesinde terör örgütü mensupları tarafında yola döşenen patlayıcı madde köylülere ait traktör geçerken patladı.

Olayda can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Amanos Dağları'ndan inen 3 terörist yakalandı

Hatay'ın Amanos Dağları'nda polisin de destek verdiği operasyonlarda köşeye sıkıştırılan PKK terör örgütü mensupları izlerini kayıp ettirmek için gece şehir merkezine sızıp vatandaşın arasına karışmaktan da kurtulamadı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yürüttüğü operasyonlarda 2'si Dörtyol'da 1'i de Antakya'da olmak üzere 3 teröristi yakaladı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü yetkilerinden alınan bilgiye göre, 3 terör örgütü mensubuyla birlikte 2 adet tabanca, 24 adet mermi, 4 adet diğer malzeme olmak üzere 30 adet mühimmat ele geçirildi. 3 örgüt mensubu sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada Amanos Dağları'nda küçük gruplar halinde 1994 yılından bu yana varlığını sürdüren terör örgütünü bitirmeye yönelik operasyon tüm hızıyla sürüyor.

Operasyonda terör örgütü üyeleri ile sıcak temas içerisinde bulunan güvenlik güçlerine takviye olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı özel hareket birlikleri de destek veriyor.

Hatay'ın Dörtyol ve Hassa ilçelerinin üst kısmında yer alan Amanos Dağları'nın ormanlık kesiminde yoğunlaştırılan ve 7-8 kişilik gruplar halinde toplam 40 kişi civarında oldukları belirlenen teröristlerin imha edilmesine yönelik Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis özel harekat birliği de Amanos Dağlarındaki operasyona katılıyor.

Bingöl'de hain tuzak

Bingöl'de bir traktörün geçişi esnasında daha önceden döşenmiş patlayıcı madde patlatıldı. Olayda can ve mal kaybı olmadı.

Genelkurmay Başkanlığı sitesinde yer alan habere göre, Bingöl Merkez'e bağlı Ilıcalar beldesi bölgesinde, terör örgütü mensupları tarafından yola yerleştirilen patlayıcı madde, bir vatandaşa ait traktörün geçişi esnasında patlatıldı.

Patlamada can ve mal kaybının meydana gelmediği belirtildi.

Aktif haber



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs