En Sıcak Konular

Başbakanlık'tan zirve açıklaması

6 Kasım 2007 13:41 tsi
Başbakanlık'tan zirve açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George Bush arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Başbakanlık Basın Merkezi'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi...

"Sayın Başbakanımızın Başkan Bush ile yapmış olduğu görüşme, her iki ülkenin terörle mücadelede ortak siyasi iradesini sergilemiştir. Bahse konu görüşme, PKK terör örgütüne karşı iki ülkenin siyasi, diplomatik ve askeri işbirliğini daha da geliştirmesi amacına odaklanmıştır.

Nitekim, Başkan Bush'un görüşmeyi takiben yapmış olduğu açıklamada PKK terör örgütünü Türkiye, ABD ve Irak'ın ortak düşmanı olarak tanımlamış olması ortaya çıkan bu iradenin bir başka tezahürüdür. Bu görüşmede PKK terörizmine karşı yürütülecek çok yönlü ve kapsamlı işbirliğinin temel esasları üzerinde durulmuştur. Her iki taraf, bu konuda acil adımlar atılması hususunda mutabık kalmıştır.

Konuya tüm veçheleriyle bakılmış ve Türkiye ile ABD arasındaki ortak iradeye uygun olarak, askeri tedbirler meyanında, makamlarımız arasında operasyonel koordinasyonun sağlanması amacıyla doğrudan iletişim kanallarının güçlendirilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu bağlamda, iyi, sağlam, zamanlı ve modern teknoloji kullanan istihbarat paylaşımının acil olarak gerçekleştirilmesi üzerinde durulmuştur.

Aynı şekilde, PKK ile mücadelede diplomatik ve siyasi anlamda alınabilecek önlemler de gözden geçirilmiş ve bu amaçla Ankara ile Vaşington arasında iletişim kanallarının takviyesi üzerinde görüş birliğine varılmıştır.

PKK terör yuvalarına karşı mücadele amacıyla TBMM'nin verdiği yetkinin kullanılması yönünde hükümetimizin siyasi, diplomatik ve askeri adımları atma kararlılığı devam etmektedir."



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs