En Sıcak Konular

Teziç başkanı 8 aralık'ta veda edecek

6 Kasım 2007 13:06 tsi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 8 Aralık'ta görev süresi doluyor. Teziç bundan sonra ne yapacak?

Dışardan nasıl bakılırsa bakılsın, siyasi kanattan nasıl bir YÖK düşünülürse düşünülsün, bilimin verileriyle yola çıktıklarını ve ilk günden itibaren çalışmalarını bu göre yoğunlaştırdıklarını" belirterek,"İsteyip de yapamadığım bir şey olmadı. Çünkü hayal kurmadım. İçim rahat, huzurluyum" dedi.

Haber 10'a göre, Galatasaray Üniversitesi Rektörü iken YÖK Başkanlığı'na atanması üzerine İstanbul'dan Ankara'ya gelen Teziç, 4 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra İstanbul'a dönerek, "özel çalışmalarını"sürdürecek.

Teziç, "ev konseri" izlemek üzere davet üzerine konuk olduğu ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın evinde, soruları yanıtladı.

Müzik dinlemeyi çok sevdiğini dile getiren Teziç, "Çok severim klasik müziği. Ben çalışırken en sadık arkadaşım, kitaplarımla müziktir. Beraberdir onlar, hiç birbirinden ayırmadım. En çok '3B'leri severim. Brahms, Bach ve Beethoven ama Mozart da hiç ihmal etmediğim biridir"diye konuştu.

Daha önce de İstanbul'da bir kez "ev konseri"ne katıldığını ifade eden Teziç, ÖSYM Başkanı'nın evindeki konserle ilgili olarak "Güzel bir sürpriz oldu benim için de. Tam da buradan ayrılmama yakın. . . . Bana Ankara'yı sevdirecek ne varsa onlar sunuluyor bugünlerde" dedi.

İSTANBUL'A MECBURİ DÖNÜŞ

Yakında görev süresinin biteceğini ve İstanbul'a "mecburi dönüş"yapacağını belirten Teziç, Ankara'da "mutlu bir 4 yıl" geçirdiğini dile getirdi. Teziç, "Dışardan bakıldığı zaman hep sıkıntılarıyla ifade ediliyor belki, sorunlarıyla ifade ediliyor ama bunlar benim için önemli değildi. Burada iyi bir çalışma ortamı bulmam önemliydi. Bu ortamı buldum. Onun için mutlu ve huzurlu bir 4 yıl geçirdim" diyekonuştu.

"Ayrılıyor olmaktan dolayı üzülüyor musunuz, içinizde bir burukluk varmı?" sorusuna Teziç, "Arkadaş grubumdan uzak kalmak, bana hep buraya bir geri bakışı hatırlatacak. Başka yerlerde rastlayamadığım kadar seçkin, yetenekli ve çalışkan insanlarla beraber oldum. Onlar bana hiç sorun çıkarmadı. Ben onlara çıkardım mı bilmiyorum" yanıtını verdi.

İSTEYİP DE YAPMADIĞIM BİR ŞEY OLMADI

"Görev süreniz içinde isteyip de yapamadığınız bir şey oldu mu?"sorusunu Teziç, şöyle yanıtladı:

"İsteyip de yapamadığım bir şey olmadı. Çünkü hayal kurmadım. Daha ilk günden gerçekçi olmam gerektiğini hatırladım. Dışardan nasıl bakılırsa bakılsın, siyasi kanattan nasıl bir YÖK düşünülürse düşünülsün, biz bilimin verileriyle yola çıkmayı uygun gördüğümüz için ilk günden çalışmalarımızı buna yoğunlaştırdık. Bunun da faydasını gördük.

Stratejik çalışmalarımız hala devam ediyor. Son güne kadar toplantılarımız var, güncelleştirme faaliyetlerimiz var. Bu da tamamlanınca gene bitmeyecektir, ondan sonra yasal süreçlere gidilecektir.

YENİ BAŞKANA TEMENNİ

"İçim rahat, huzurluyum" diyen Teziç, kendisinden sonra gelecek başkana şu dileklerde bulundu:"Ona huzurlu bir çalışma ortamı temenni ediyorum. Muhakkak başarılı olacaktır. YÖK'ün içindeki elemanlarla birlikte. O da bu mutluluğu duyacaktır, tahmin ediyorum. Her dönem zordur. Böyle bir etiketi koymakda doğru değildir. Çünkü bilim alanı zor bir alandır. Biraz kaotik bir alandır. Ben buna 'kaos ortamı' diyorum ama bu yaratıcı bir kaostur.

Yani hep yeni bir şeyler yaratma alanı olduğu için orada daima zorluklar vardır. O zorluklarla boğuşmak çok güzel bir şeydir. Onlardan bir şeyler yaratmak. . . Biz neler yaptık bilemiyorum tabii, bunun değerlendirmesi benim dışında olur muhakkak. "Öğrencilere "hiç yılmadan, daima şevkle, arzuyla çalışmalarını "tavsiye eden Teziç, "Çünkü dünyada en büyük güç bilgidir. Bilgiyle aşılamayacak güç yoktur. Üniversiteler de bunun içinde. Öğrencilerin rekabet ortamından uzak kalmamalarını, kendi alanlarında yetişmiş olanlarla rekabet içinde bir araya gelmelerinin huzurunu yakalamalarını istiyorum" diye konuştu.

Ankara'nın en çok "huzurlu çalışma ortamını" özleyeceğini dile getirenTeziç, İstanbul'a dönünce kendi özel çalışmalarını devam ettirmeye çalışacağını ifade etti.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç, üniversiteye yeniden akademisyen olarak dönmeyeceğini belirterek, "Akademisyenlik sayfası kapandı. Kendi hayatım başlayacak. Kendi köşemde yazmak istediğim, Anayasa Hukuku kitabımın ikinci cildi var onu tamamlamaya çalışacağım" dedi.

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs