En Sıcak Konular

Oğlu askerde kardeşi dağda

6 Kasım 2007 10:56 tsi
Oğlu askerde kardeşi dağda 
Kardeşi kanlı örgüttü, oğlu ise askerde. Ama o şiddet olmasın çığlığı atıyor...

Fransız haber ajansı AFP, PKK'nın 21 Ekim'de Dağlıca'da 12 askerin ölümü ve 8'inin de kaçırılmasıyla sonuçlanan Dağlıca baskının ardından abonelerine Güneydoğu'daki ortamı yansıtan bir izlenim yazısı yayımladı.

AFP'nin izlenim yazısında, oğlu asker, kardeşi ise PKK'lı olan Cizreli 41 yaşındaki Güle Uysal ile yapılan bir röportaja da yer verildi.

SİLAHLAR ÇARE DEĞİL

Silahın artık çare olmadığını vurgulayan Uysal, "Kardeşimin oğlumu ya da oğlumun kardeşimi öldürmesini istemiyorum" dedi.

Şiddetin tırmanmasını önlemek için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyleyen Güle Uysal, 20 yıldan beri acılarla dolu bir hayat sürdüğünü ifade etti.
PKK'li bir kardeşinin öldüğünü söyleyen Uysal, babasının da gördüğü işkence sonucunda hayatını kaybettiğini öne sürdü. Uysal, "1990'ların başında kardeşim PKK'ya katıldı. Babam tutuklanarak işkence yapıldı. Serbest bırakıldıktan 1 ay sonra da öldü" diye konuştu.

AFP, başında beyaz bir başörtüsü ve mor elbisesiyle Güle Uysal'ın "acılı geçmişin yarattığı duygusal travmanın" etkisiyle göz yaşlarına hakim olamadığını belirtti. Kürt halkının isteklerine kavuşmasının en iyi yolunun şiddet olduğuna artık inanmadığını kaydeden Güle Uysal, "Artık kimsenin ölmesini istemiyorum. İster asker, ister PKK'lı olsun. Başka anaların benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum. Başka çatışma olmasın" diye konuştu.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ ŞEY

Güle Uysal, lise birinci sınıfta okuyan kızını örnek göstererek, izlenecek yolun eğitimden geçtiğini söyledi. Uysal, "Eğitim en önemli şey. Kızımın avukat olmasını ve mücadelemizi silahla değil, bu yoldan sürdürmesini istiyorum. Şimdiye kadar o kadar çok insan öldü ki... Ancak hâlâ bir gün barış olacağına inanıyorum" dedi.

İnternet haber



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs