En Sıcak Konular

Dink'in oğlu Türkiye'yi terk etti

6 Kasım 2007 09:43 tsi
Uğradığı bir suikastte hayatını kaybeden Hrant Dink'in oğlu tehditlere dayanamayarak Türkiye'yi terk ettiği bidirildi.

Suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink'in oğlu Arat Dink, tehdit mesajlarının bitmek bilmemesi, TCK'nın 301. maddesinden de ceza almasının ardından Belçika'ya yerleşti. Dink, Agos gazetesindeki görevini de bıraktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in oğlu Arat Dink, hakkındaki mahkûmiyet kararı ve ailesine yönelik tehditler devam edince Türkiye'den ayrılma kararı aldı. Eşi ve iki çocuğuyla Brüksel'e yerleşen Arat Dink'in adı, "Sorumlu Yazı İşleri Müdürü" olarak görev yaptığı Agos gazetesinin künyesinden de çıkarıldı. Dink ailesi, Arat Dink'in Türkiye'den ayrılık kararının geçici olduğunu söyledi.

Suikast sonucu öldürülen Hrant Dink, "Ruh halimin güvercin tedirginliği" başlıklı yazısında, Türkiye'de kalıp yaşamak arzusunda olduklarını dile getirdikten sonra, "Dilerim, böylesi bir terk edişi hiç ama hiç yaşamak mecburiyetinde kalmayız" temennisinde bulunuyordu.
Bu yazıdan kısa süre sonra Dink suikasta uğradı. Rakel Dink cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Sevdiklerinden ayrıldın. Çocuklarından ayrıldın, torunlarından ayrıldın. Kucağımdan ayrıldın. Ülkenden ayrılmadın sevgilim!" diye eşine sesleniyordu. Dink ailesinin sıkı sıkıya bağlı olduğu Türkiye'de yaşama isteği tehditler nedeniyle sona erdi.

DAVASI DEVAM EDİYOR

Dink cinayetinin ardından özellikle e-posta yoluyla Arat Dink'e ve ailesine tehdit mesajları gelmeye devam etti. Bu tehdit mailleriyle ilgili soruşturmalar yapıldı. Tehditler devam ederken, "Agos Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü" olan Arat Dink ile imtiyaz sahibi Serkis Seropyan, Dink'in ölümünden önce Reuters'a verdiği demeç nedeniyle yargılandıkları davada 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

TCK'nın 301. maddesine göre, "Türklüğü aşağıladıkları" gerekçesiyle mahkûm olan Dink ve Seropyan'ın cezası, sabıkaları olmaması dikkate alınarak ertelendi. Dava temyiz aşamasında.

Aile büyükleri, Agos'un "sorumlu yazı İşleri müdürü" olması nedeniyle sürekli dava tehditi altında olan Arat Dink'in yurtdışına yerleşmesini istedi. Arat Dink'in Brüksel'deki doktor ablası Delal Dink de kardeşinin yanına gelmesi konusunda ısrarcı oldu. Uzun süre direnen Arat Dink, gözyaşları içinde eşi Karolin ve iki çocuğuyla gitme kararı verdi. Brüksel'de bir eve yerleşen Arat Dink ve ailesi şu anda Belçika'da bulunuyor. Arat Dink'in bugün İstanbul'a döneceği ve eksik kalan hukuki işlemleri tamamlayacağı öğrenildi.

Dink, Agos'taki görevinden de ayrıldı. "Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü" görevine Aris Nalcı getirildi. Dink ailesi ise bu gidişin bir süreliğine olduğunu, tamamen Türkiye'den ayrılmanın söz konusu olmadığını bildirdi.


Kaynak: Milliyet

 



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs