En Sıcak Konular

Hizbullah’ın başına 5 milyon $’lık adam

6 Kasım 2007 09:36 tsi
Hizbullah’ın başına 5 milyon $’lık adam   
Debka sitesine göre İran, Nasrallah’ı Hizbullah terör örgütünün başından alarak, yerine ABD’nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu İmad Mugniye’yi getirdi.

LÜBNAN’daki Hizbullah örgütünün komando birimi, ülkenin güneyinde, İsrail sınırı yakınlarında büyük bir tatbikata başladı. Tatbikatın, İran tarafından askeri liderlikten alınan Nasrallah’ın prestijini yükseltmeye yönelik olduğu belirtiliyor.

İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka sitesinin haberine göre, geçen yıl Güney Lübnan’da İsrail’e karşı başarılı bir mücadele verilmesine karşın İran, Nasrallah’ı Hizbullah’ın askeri liderliğinden alarak, yerine en çok aranan terörist liderlerden İmad Mugniye’yi atadı. İran’ın yaptığı bu değişiklik, Nasrallah’a büyük bir darbe olarak niteleniyor ve İran’ın, Nasrallah’ı gözden çıkardığı yorumları yapılıyor.

Lübnan’ın güneyindeki Litani nehri civarında militanların silahsız ve üniformasız olarak yaptığı tatbikatı, örgüt lideri Hasan Nasrallah teftiş etti. 3 gün süren tatbikatın, Hizbullah tarafından İsrail sınırlarında yapılan en büyük tatbikat olduğu ve örgütün yaptığı gizli manevranın ilk kez basın yoluyla açıklandığı ifade ediliyor.

Tatbikat sırasında Hizbullah’ın, bölgeye anti tank ve uçak savar füzeleri de yerleştirdiği belirtiliyor. İsrail’in 1 hafta önce kuzeydeki Lübnan sınırında geniş kapsamlı bir askeri tatbikat yapmasının ardından Hizbullah’un tatbikat yapması dikkat çekti. Bazı Lübnan gazeteleri, İsrail’in tatbikatını, Hizbullah’la yeniden savaşa girme hazırlığı olarak değerlendirmişti. Hizbullah’ın karşı tatbikatının da İsrail’e yanıt olabileceği ileri sürülüyor. Lübnan’da yer altındaki tünellerde tonlarca silahla dev Hizbullah ordusunu yaratan Mugniye’yi, İsrail öldürmek için arıyor. ABD’nin başına 5 milyon dolar koyduğu İmam Mugniye’nin bilinen tek fotoğrafı 20 yıl öncesine ait. Mugniye’nin, estetik operasyonla yüzünü değiştirdiği tahmin ediliyor.
 
hürriyet



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,502 µs