En Sıcak Konular

Kamer Genç bu kez gafil avlandı!

6 Kasım 2007 09:18 tsi
Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, AK Parti döneminde TBMM’ye alınan ‘akraba’ personeli Meclis gündemine getirdi. Ama kendi kendini bakın nasıl ele verdi?

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bu kez gafil avlandı. Genç, Bülent Arınç’ın Meclis Başkanlığı sırasında akrabalarını işe aldığını ortaya çıkarmak için uğraşırken, kendi oğlu Seçkin Genç’in Meclis Kütüphanesi’nde çalıştığını deşifre etti.

Plan Bütçe Komisyonu üyesi olmamasına rağmen Cumartesi günü TBMM Bütçesi görüşmelerine katılan Kamer Genç, Meclis Başkanı Köksal Toptan’a, “2002’de AKP iktidara geldikten sonra Meclis’e kaç tane personel alındı, bu personeller hangi imtihan usulüyle alındı?

Bunların içinde de yine Manisa doğumlu, Rize doğumlu ve Siirt doğumlular var mıdır? Bu arada, Meclis eski Başkanı Bülent Arınç’ın yakın akrabaları da var mıdır, bunlara kadro verilmiş midir?” sorularının yanıtlanmasını istedi.

CEVABI ALDI, SES ÇIKARMADI

Genç’e yanıt veren Meclis Başkanı Toptan, “Arınç’ın yakınlarından işe alınan var mı? Bunu araştıracağım ama yani Sayın Arınç’ın buraya çok yakınını işe aldığına ihtimal vermiyorum. Zannetmiyorum” yanıtını verdi.

Genç “İhtimal verin, verin” diye ısrar edince, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, söze girerek, “Sayın Genç’in de oğlu burada çalışıyor” dedi. Bunun üzerine Toptan, “Sizin oğlunuz da varmış, öyle diyorlar” deyince Genç’ten ses çıkmadı. Toptan, Arınç döneminde sadece yeğeni Burcu Arınç’ın işe alındığını söyledi.

Genç’in, Arınç’ın bir yeğeni bir de kardeşi olduğu konusunda ısrar etmesi üzerine, Toptan, “İşte, Burcu Arınç, mimarmış, bu alınmış. Bunun dışında yok” yanıtını verdi. Meclis’te ücretlerin fazla olmasından dolayı herkesin tercih ettiğini belirten Toptan, şunları söyledi:

“Aşağı yukarı İstanbul’la birlikte bizim personel sayımız 5 bin civarında. Bu 5 binin, öyle zannediyorum ki en az 4 bin tanesinin burada bir yakını var. Ya eskiden, geçmişte yahut da şimdi. Herkese de çok kolaylıkla dokunamıyorsunuz. Birine bir şey dediğiniz zaman, arkasından hemen önünüze birileri çıkıyor ve burada personelle ilgili çok rahat tasarruf etme imkanına sahip olamıyorsunuz. Norm kadro esası getirebilirsek, bunların hepsi düzelebilir.”

TOPTAN, VEKİLLERE DERT YANDI

Meclis çalışanlarına ilişkin sorulara yanıt veren Toptan, “Buradaki herkes durumundan şikayetçi, ama buraya gelmek için de herkes birilerini bulup baskılar yapıyor. Bana, şu ana kadar milletvekili arkadaşlarımızdan gelen talep sayısı zannediyorum 400’ü buldu ve bunların hemen hemen tamamı da ne olursa olsun, yani deyim yerindeyse buraya kapağı attıktan sonra başka yollar da zorlanmaya, denenmeye başlıyor” uyarısında bulundu.


Akşam
 



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs