En Sıcak Konular

DTP'li Demirtaş'tan işbirlikçi tepkisi

5 Kasım 2007 22:20 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in terör örgütü PKK ile görüşmeye giden milletvekillerin görüntülerine yönelik sözlerine DTP'li Nurettin Demirtaş'tan cevap geldi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in "İnsani boyut ön plana çıkarılarak 'herkes birşeyler yapıyor' gözükse de, bu işin arkasında terör örgütleriyle kimin içli dışlı olduğunun en güzel kanıtıdır" sözlerine karşılık, “Bu olayın insani boyutunu görmeyenlerin kendi ayıbıdır” yanıtını verdi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Demirtaş, yaptığı açıklamada, askerlerin serbest bırakılması sırasındaki görüntüler nedeniyle DTP'ye yöneltilen eyleştirileri değerlendirdi. "Bu söylemler olayın insani boyutunu görmeyenlerin kendi ayıbıdır" diyen Demirteş, "Sorunla ilgili olarak sonuç alınmıştır. Önemli olan budur. Süreç hala devam ediyor. Olayı siyasi malzeme yapmamak gerekiyor” görüşünü dile getirdi.

Demirteş, alınan sonucun "hükümete rahat nefes aldırdığı" yorumunu yaparak, “Biz bölgeye KDP ve KYB yetkilileriyle bağlantı kurarak milletvekillerimizi gönderdik. Hükümetin girişimleri olup olmadığını bilmiyoruz ancak bir aileye 'inlerde mi arayalım' yanıtının verildiğini basından duyduk” diye konuştu.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya şöyle konuştu:
“Kimsenin insani rolü speküle ederek açıklama yapma hakkı yoktur. Aileler bize başvurmuştu, biz de KDP ve KYB yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunduk. Çatışmalar gerilimle çözülemez. Biz alınan sonuçtan memnun olduk. Üstelik bizim bölgeye gideceğimizi, Başbakan da Sayın Çiçek de biliyordu. DTP’nin öne çıkmaya çalışmaya ihtiyacı yok. Askerler için yaptığımız girişimin bedeli bu tarz ödettirilmemeli.”

haber7



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs