En Sıcak Konular

YÖK'e baskın alarmı

5 Kasım 2007 19:28 tsi
Yükseköğretim Kurulu'nun kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle kurumun Bilkent'teki merkezine baskın yapılacağı istihbaratı, Jandarmayı harekete geçirdi.

 
Yükseköğretim Kurulu'nun kuruluşunun yıldönümü nedeniyle Bilkent'teki merkeze baskın yapılacağı istihbaratı, Jandarmayı harekete geçirdi. 6 Kasım eylemleri nedeniyle geniş önlem alan güvenlik kuvvetleri, bu yıl da YÖK'ün merkezinde geniş önlem aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda yasa dışı sol örgüt DHKP-C'nin YÖK'e karşı eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Örgütün, YÖK'ün kuruluş yıl dönümü olan 6 Kasım günü Bilkent'teki binasını basacağı ve ses getirecek bir eylem yapacağı yönünde gelen bilgileri Jandarma Genel Komutanlığı'na ileten Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı, tedbir alınmasının uygun olacağını bildirdi.

Konuyla ilgili çalışmalarda, her yıl yapılan protesto eylemi için hazırlık yapan öğrenci grubunun dışında, bu yıl sol örgütün "Sempati ve taraftar toplamak amacıyla" binaya sızmayı planladığı bilgisine ulaşıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, bu eylemin nasıl ya da ne türde olacağının bilinmediğini ancak YÖK binasına yönelik olmasının beklendiğini kaydettiler.

Bu arada Ankara'da yapılacak YÖK protesto eylemleri için çevre illerden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne takviye yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, öğrenci grupları arasına sızmaya çalışan provokatörler için de ekipleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yasadışı örgütler tarafından, protestocu öğrencilerin, "Devlete ve sisteme karşı bir ayaklanmaya yöneltmek için kışkırtmaya çalışacağının" ifade edildiği Emniyet Genel Müdürlüğü yazısında, kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde tedbir alınması da istendi.

vatan



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs