En Sıcak Konular

Türkiye PKK'yı vurmaya hazır

5 Kasım 2007 16:18 tsi
Erdoğan, Türkiye'nin PKK'yı vurmaya hazır olduğunu ve şartını açıkladı;

İtalya’daki günlük gazetelerden La Repubblica ve La Stampa, İtalya ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları özel söyleşiyi okurlarına ilk sayfadan duyurdular.

PKK'YI VURMAYA HAZIRIZ AMA...

Başbakan Erdoğan, La Stampa’daki değerlendirmesinde ise Kuzey Irak’taki PKK varlığına son verilmemesi durumunda, Türkiye’nin "vatandaşlarının hayatını koruma amacıyla terörizme mücadeleyi hedeflemiş bir ülke" olarak, askeri harekat seçeneğine yönelebileceğini belirtti. Erdoğan, "PKK’yı vurmaya hazırız, ama Irak’ın bunu engellemesi hala mümkün" dedi.

TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILMAMALI

Erdoğan, La Repubblica’daki demecinde, "11 Eylül sonrasında terörle mücadele konusunda sergilenen uluslararası dayanışma açısından da, Türkiye PKK’ya karşı verdiği mücadelede yalnız bırakılmamalıdır. Terörün tümüyle yenilgiye uğratılması, bu belaya karşı ancak topyekun mücadeleyle mümkündür" dedi.

Hükümetin tezkereyi kullanmamayı yeğlemesinin, ancak Kuzey Irak’taki PKK varlığının ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini belirten Erdoğan, konuya ilişkin yaklaşımını La Stampa’ya şu sözlerle özetledi:

"Türkiye, Irak’ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılıdır.

İnternet habere göre, Bizim hedefimiz, 2003’ten beri Kuzey Irak’ta rahatça faaliyet gösteren PKK’nın terör saldırılarını önlemektir. TBMM’de ezici bir oy çokluğuyla kabul edilen tezkerede de temel noktalara işaret edilmektedir. Eğer Irak hükümeti, topraklarındaki PKK faaliyetlerine karşı acil ve kalıcı önlemler alırsa, Türk hükümetinin tezkereyi kullanmasına gerek de kalmayabilir. Türkiye, Irak ile siyasi ve diplomatik müzakereleri asla kesmemiştir. Ama buna rağmen, her gün yeni cenazeler oluyor. Türk halkının sabrı artık sınır noktasına ulaşmış durumdadır".

PKK KÜRTLERİ TEMSİL ETMEMEKTEDİR

Kuzey Irak’ta barınan 3 bin 500 PKK’lının Türkiye’yi hedef alan terör eylemlerine seyirci kalınamayacağına işaret eden Erdoğan, PKK’nın ABD, AB ve Avustralya tarafından da terör örgütü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "PKK bir terör örgütüdür ve de hiçbir şekilde bizim Kürt kökenli yurttaşlarımızı temsil etmemektedir" diye konuştu.
      
ABD’DEN SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ

Erdoğan, La Stampa’daki demecinde, Türkiye’de halkın özellikle terör örgütü PKK ile mücadelede ABD’nin somut adımlar atmasını beklediğini belirterek, "PKK terörüne karşı duyarlı olan toplumumuz, doğal olarak ABD’nin somut sonuçlar doğuracak adımlar atmasını bekliyor. Ama bu adımlar henüz atılmadı. Bu da, kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığına sebep oluyor" dedi.

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs