En Sıcak Konular

MHP'den DTP'ye suçlama

5 Kasım 2007 16:17 tsi
DTP'li üç vekilin dağdaki bu pozu MHP'den sert eleştiri aldı. Suçlama şu yönde;

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 8 askerin serbest bırakılmasına aracılık eden DTP'ye ''Bu işten nemalanmak istiyor'' eleştirisi getirirken, MHP'li Tunca Toskay ise ''DTP'lilerin bir ayağı Meclis'te bir ayağı da terör örgütüyle ilişki içinde'' dedi.

İnternet habere göre, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türk askerlerinin kaçırılmasının siyasi amaç için kullanıldığını" belirterek, "DTP de bu işten nemalanmak istiyor. Demek ki nemalanmak isteyenler bu işin arkasında" dedi.
 
Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, "askerlerinin kaçırılması ve sonrasında serbest bırakılmasının Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıldığını" söyledi.
 
Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani'nin, "Askerlerin serbest bırakılması, bizim Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istediğimizin sembolik bir işaretidir" dediğini hatırlatan Vural, şöyle konuştu:

"Böyle bir rezalet olur mu? Demek ki böyle bir amaç için Türk askerlerini siz aldınız. Bu, askerlerin kaçırılması ve Dağlıca'daki operasyonun yapılmasında, dış güçlerin parmağının olduğunu gösteren açık bir delildir. Türk askerlerini kimler kaçırdı? Türk askerlerini kaçıran terör örgütüyse, orada kendini meşru gösteren bir yönetim, askerleri kendisi bırakmış gibi açıklama yapar mı? Demek ki bunları teslim alan da kendileri... Türk askerinin kaçırılması siyasal amaç için kullanılmıştır. Kim kullandı? Irak yönetimi ve ABD kullanmıştır. Askerlerin kaçırılmasında parmakları var ya da kaçıranlarla doğrudan doğruya irtibatları var."

Oktay Vural, "askerleri kaçıranların, Türkiye'nin kararlılığı gördüğünü, bunun sonucu işin içinden sıyrılmak için harekete geçtiğini" söyledi.
 
"DTP milletvekili oraya gitmişler... DTP de bu işten nemalanmak istiyor. Demek ki nemalanmak isteyenler, bu işin ardında olanlardır" diyen Vural, "DTP nemalanmak mı istedi?" sorusuna ise "Öyle gözüküyor. Toplumun merhamet duygularını mı kazanacaklar?" yanıtını verdi.
 
Orta Oyunu benzetmesi
 
DTP'ye bir tepki de MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay'dan geldi. 8 askerin, Türkiye'ye dönmesi sürecine DTP'nin "dahil olmasını" sert bir dille eleştiren Toskay, "DTP'lilerin bu olaydaki rolü, bir ayağının Meclis'te, diğerinin terör örgütüyle ilişkide olduğunu göstermiştir" dedi.
 
Askerlerin teslim alınması sırasında, Abdullah Öcalan posterleri önünde, görüntü verilmesine, "orta oyunu" benzetmesi yapan Toskay, "DTP'nin parlementer sistemin bir parçası olup olmayacağı sorusuna, doğru cevap verilmesi önem kazanmıştır" dedi.
 
Hükümeti de eleştiren Tunca Toskay, başbakanı ve Ak Parti'yi Türkiye'yi "acz" içine, düşürmekle suçladı.

 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs