Mücadele alanı Türkiye! | " /> Mücadele alanı Türkiye! | "/>

En Sıcak Konular

Savaş erken başladı: Mücadele alanı Türkiye!

5 Kasım 2007 15:58 tsi
Savaş erken başladı: Mücadele alanı Türkiye! Dünya ajandasının yaprakları geriye doğru çevrildiğinde son üç haftadır ana maddenin Türkiye olduğu apaçık ortaya çıkıyor! Dünya Türkiye’nin etrafında dönüyor. Anadolu toprakları ilginç bir savaşın mücadele alanına dönüşüyor. Dikkatler bu akşam gerç

Aslında bir süre önce iyibilgi’de bu noktanın altını güçlü bir şekilde çizmiştik: Dünya Türkiye’nin etrafında dönüyor.

Bunu anlamak için dünya ajandasında geriye doğru yapılacak küçük bir seyahat yeterli olacaktır. Üç haftadır dünya Irak’tan ziyade Türkiye’yi konuşuyor… Türkiye’nin Kuzey Irak’a yapması muhtemel sınırötesi operasyonu.

Elbette bu operasyon bölgedeki dengelerde önemli değişikliklere sebep olabilir. Bu yüzden dünyanın gündeminde önemli bir yer işgal etmesi çok normal. Ancak durum öyle bir hal aldı ki birçok ülke PKK ve Türkiye üzerinden kendi savaşını veriyor. Örneğin sekiz Türk askerinin dün sabah serbest bırakılmasını bu gece Washington’da yapılacak toplantıya bağlayanlar var… Türkiye ile ABD arasındaki PKK görüşmelerini başka bir ülke ile ilintilendirenler de… İddialara göre ABD, PKK üzerinden Türkiye ile İran pazarlığı yapıyor. En azından Washington’un Türkiye’den  ileriye dönük beklentileri için bugünden kimi girişimlerde bulunacağı, imalarda bulunacağı ileri sürülenlerden.

Aslına bakılırsa bunlar sadece iddia… Çünkü oval ofisteki görüşmelerde ne konuşulacağı, çıkacak somut sonuçların ne olacağı sadece o toplantıya katılanların hafızasında ve gizli belgelerde kalacak. Tüm dünya gibi Türkiye de görüşmenin içeriğinden dışarıya aktarılan kadar bilgi sahibi olacak.

Toplantıda ne konuşulacaksa konuşulsun, kimi ülkeler ihtiyatı elden bırakmıyor. Sekiz askerin serbest bırakılmasına farklı bir pencereden yanıt veriyor.

Eğer sekiz askerin bırakılması iddia edildiği gibi ‘Türkiye’yi yumuşatma hamlesiyse’ İran Türkiye’nin Washington yönetimine karşı yumuşamasını istemiyor. Sekiz asker bırakılıyor ve İran şu açıklamayı yapıyor:

“Önemli olan PKK'nın para kaynaklarıdır. Bizim elde ettiğimiz çok kesin istihbarata göre PKK, Amerika tarafından finanse ediliyor ve teşvik ediliyor."

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki, ABD'nin terör örgütü PKK'ya maddi ve askerî destek sağladığına dair ellerinde kesin bilgiler bulunduğunu söyledi. PKK'nın açık bir şekilde ABD ile görüştüğünü ileri süren Muttaki, "Önemli olan PKK'nın para kaynaklarıdır. Bizim elde ettiğimiz çok kesin istihbarata göre PKK, Amerika tarafından finanse ediliyor ve teşvik ediliyor." dedi. Ancak bu konuda ellerinde ne gibi bir delil olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

PKK teröründen Türkiye’nin neler çektiği ortada. Bu Türkiye’nin savaşı ve teröre bir şekilde gerekli yanıtı Türkiye verecektir. Ancak uluslar arası ilişkilerin ‘vahşi doğasında’ Türkiye’nin savaşı başkalarının savaşı haline dönüşebiliyor. Zaten bu yüzden Türkiye’nin işi çok zor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs