En Sıcak Konular

Karayılan: Biz terörist değiliz

5 Kasım 2007 14:51 tsi
Karayılan: Biz terörist değiliz
Kandil'de Alman Devlet Televizyonu ARD'ye konuşan PKK sorumlularından Murat Karayılan, terörist olmadıklarını savundu.

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin ulaşamadığı Iran sınırındaki Kandil Dağı'ndaki kampa bu kez Alman Devlet Televizyonu ARD girdi.

Hürriyet'e göre, Kandil'den önceki gün görüntüler yayınlayan Fransız Arte kanalından sonra ARD'de dün aksam yer alan 'Weltspiegel' isimli programda Kandil Dagi'ndaki PKK kampı görüntülendi.

Erbil'den araçla 5 saat uzakta olduğu belirtilen PKK kamplarında teröristlerin sarp geçitlerde saklandıkları anlatıldı. PKK'nın son siyasi gelişmeler ve gerginliğin yaşanmaması halinde kamuoyunda unutulmaya yüz tuttuğu belirtilirken, bölücü örgütün elebaşlarından Murat Karayılan terörist olmadıklarını öne sürdü.

ARD, "PKK terörist veya değil, her durumda yapa yalnız kaldılar. 23 yıl süren savaşta Kürtler için pek de bir şeye ulaşamadılar" denilirken, örgütün Türkiye ile bir savaşı 'son fırsat' olarak değerlendirmiş olabileceği belirtildi. Karayılan, Türkiye'nin Kuzey Irak'a kendileri için değil Kuzey Irak'ı istikrarsızlaştırmayı amaçladığını öne sürdü.

Dağda beyaz ve siyah boyalarla yapılan Abdullah Öcalan resminin bulunduğu görülürken, PKK'lı silahlı teröristler kameraların karşısında çatışma görüntüleri verdi.

KANDİL'DEKİ ALMAN KADIN TERÖRİST

Programda terörist örgütte 10 yılı aşkın süreden bu yana faaliyet gösterilen 'Medya' kod adını kullanan gerçek adı açıklanmayan PKK'lı Alman hemşire de görüntülendi.

Dağdaki yaralı teröristlerin yanı sıra komşu köylerdeki hasta çocuklara baktığı belirtilen Alman kadın terörist, Türkiye'nin olası operasyonu durumunda bölgedeki sivillerin de etkileneceğini iddia etti.

PATREUS, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Irak'taki çok uluslu gücün komutanı General David Petraeus, Irak Savunma Bakanı Abdulkadir Casım ve beraberlerindeki heyette bulunanların terör örgütü PKK'nın elindeki 8 askeri teslim almadan önce Kuzey Irak'taki Kürt yönetimin Bölge Başkanı Mesut Barzani, kabul ederek görüştüğü belirlendi.

Barzani'ye bağlı Kurdistan TV'nin haberine göre, Barzani'nin Selahattin kentindeki karargahında yapılan görüşmeye, Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Peşmerge Bakanı Ömer Osman, 'Kürdistan Güvenlik Ajansı' olarak bilinen peşmerge örgütünün Şefi Mesrur Barzani ve Barzani'ye bağlı Bölge Başkanlığı Divanı Başkanı Dr. Fuat Hüseyin'in de hazır bulundu. Görüşmede Türkiye ile PKK arasındaki sorunun kapsamlı olarak ele alınarak tartışıldığı belirtildi.

General Petraeus'un 8 Türk askerlerinin serbest bırakılmasına yönelik büyük çabası nedeniyle Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani'yi kutladığı, bu adımın Türkiye ile Kürdistan arasındaki ikili ilişkilerin yeniden iyileşmesine vesile olmasını umduklarını söylediği iddia edildi.




Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs