En Sıcak Konular

PKK'nın son umudunu ağzından kaçırdı

5 Kasım 2007 14:19 tsi
PKK'nın son umudunu ağzından kaçırdı 
Alman Birinci Kanalı ARD'ye bir mülakat veren terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki elebaşlarından Murat Karayılan, Türk askerinin Kuzey Irak'a girerek kendi tuzaklarına düşmesini dilediğini ağzından kaçırdı.

Flaş gelişme: Murat Karayılan, Türk askerinin Kuzey Irak'a girerek kendi tuzaklarına düşmesini dilediğini ağzından kaçırdı.

Bir kamu televizyonu olan Alman Birinci Kanalı ARD'de yayınlanan "Weltspiegel" isimli bir programda, Kandil Dağı'ndaki PKK kampı görüntüleriyle birlikte bölücü örgütün önde gelen elebaşlarından Murat Karayılan ile yapılan röportaj yayınlandı.

Görüntülerde dağda siyah ve beyaz boyalarla yapılmış bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın resimleri dikkati çekiyor. PKK'nın silahlı teröristleri kameraların karşısında çatışmayı temsil eden görüntüler veriyor. Görüntüleri çekerek röportajları yapan ARD televizyonu da 23 yıldır hiç bir başarı elde edemeyen ve unutulmaya başlanan PKK adına son krizin "Türkiye'nin Kuzey Irak'a çekilmesi için son umut olduğunu" belirtti.

Görüntüler eşliğinde yayınlanan haberde "PKK bölgesine, Erbil'den arabayla beş saat sürüyor. Kürt İşçi Partisi'nin silahlı birlikleri zor geçilen dağ geçitlerinde saklanıyor. Birkaç bin kadın ve erkek büyük bir hedefi takip ediyor: Türk devletini dize gelmeye, bütün Kürt halkını özgür bırakmaya, yeni bir toplum kurmaya, özellikle kadınları özgürleştirmeye zorlamak." denildi.

Bu nedenle televizyon ekibine kadın savaşçıların gösterildiğini kaydeden ARD, "Şimdiki kriz olmasa unutulacaklardı." ifadesinin ardından Murat Karayılan'ın şu şekildeki açıklamasına yer verdi: "Bizi terörist olarak nitelendirmek bir yalandır. Biz milyonlarca insan tarafından destekleniyoruz. Bizim, Kürdistan'ın bütün kesimlerinden milyonlarca taraftarımız var, biz onları temsil ediyoruz. Öyleyse biz asla terörist olamayız"

ARD, PKK için ayrıca "Terörist veya değil, her durumda yapa yalnız kaldılar. 23 yıl süren savaşta Kürtler için pek de bir şeye ulaşamadılar. Şimdi Türkiye ile bir savaş var, belki bu kendilerini ispatlamak için son fırsattır." ifadelerini kullandı.

ARD'nin Kandil'de röportaj yaptığı Aze Malazgilt isimli PKK'lı da "Doğru taktiklerle Türk askerini yeneceğiz. Bizim sadece basit silahlarımız yok sizin burada gördüğünüz. Bizim özel birliklerimiz var. Onların yerden havaya ateşlenen raketleri ve teknik olarak iddialı diğer silahları var. Biz savaşa hazırız." şeklinde konuştu.

Aynı şekilde Karayılan da ARD mikrofonlarına "Biz Türklerden korkmuyoruz, bunu açıkça söylüyorum. Buraya gelmeliler. Ama biz Türklerin tek hedefi değiliz. Onlar tüm Kuzey Irak'ı istikrarsızlaştırmak istiyor" dedi. Buna karşılık PKK'nın bölgeye istikrar getirdiğini iddia etti.

ARD'nin röportaj yaptığı 10 yıldan fazla bir süredir PKK ile birlikte dağlarda olan Alman hemşire Medya için ise "O, komşu köylerdeki hasta çocuklara bakıyor. PKK, komşu köylerdeki halk için bir şeyler yaptığını göstermek istiyor. Çünkü Türk askeri buraya girerse onlarda bundan etkilenecek." ifadelerini kullandı. Haberde Medya'nın, 'Türkiye bu sarp gerilla dağında gerçekten kanlı bir savaşa çekilmeyi isteyip istemediğini tartışmalı" dediği belirtildi.

Samanyolu



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs