En Sıcak Konular

Bürolar kapatıldı mı dediniz?

5 Kasım 2007 14:09 tsi
Erbil'dekiler kapatılmış gibi gösterildi. Peki ya Kerkük'tekiler?

İstanbul'da gerçekleştirilen "Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı"nda Iraklı yetkililerin "PKK'ya karşı hemen önlem almaya başlıyoruz" açıklamasından sonra ilk adım olarak örgütün siyasi kanadını oluşturan Erbil ve Süleymaniye'deki büroları kapatılırken, Kerkük'teki siyasi büro ve radyosu hala faaliyetini sürdürüyor.

Uzun süredir Kuzey Irak bölgesel yönetimi denetimi altında bulunan Erbil, Dohuk ve Süleymaniye gibi vilayetlerde faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı Kürdistan Demokratik Çare Partisi'nin (PÇDK) büroları kapatılmıştı. Bazı çevrelerin "göstermelik" olarak nitelendirdiği adımın ardından Irak hükümeti örgütle bağlantılı olan tüm büroları kapattığını duyururken, PÇDK'nın faaliyetleri Türkmen yoğunluklu Kerkük'ün Elmas ve Arafa Mahallesi'nde halen faal olarak çalışıyor. Ankara'nın rahatsızlığı dikkate alınarak kapatılan bazı büroların aksine, Kerkük'teki İngiliz Konsolosluğu yakınında yer alan örgütün radyo ve gazeteleri de etkisini sürdürüyor.

Bölgesel yönetim yetkilileri, daha önce örgüte destek çıkan partinin, PKK ile bağlantıları kanıtlanmadığı sürece kapatılmasının söz konusu olmayacağını savunmuş, ancak Türkiye'nin baskısı sonucu önceki gün bazı büroları kapatmıştı.

Kapatma kararına ilişkin PÇDK'nın sözde Genel Başkanı Faik Gulpi, parti bürolarının kapatılmasının Türkiye'nin baskısı sonucu gerçekleştiğini öne sürmüş, PKK'nın siyasi mücadelesini desteklediklerini ifade etmişti.
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, önceki gün İstanbul'da düzenlenen zirve öncesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a örgüte karşı bir dizi öneri sunmuş, PKK'yı destekleyen büroların kapatıldığını açıklamıştı. Ancak, Kerkük'te halen faal olan örgütün siyasi bürosunun, Maliki'nin açıklamalarıyla çeliştiği ortaya çıktı.

Kerkük'teki siyasi büro ile gazete ve örgüt radyosunun faaliyetlerine devam etmesi, Ankara'dan nasıl bir tepki göreceği ise merakla bekleniyor.

İnternet haber



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs