Bizi ciddiye alın! | " /> Bizi ciddiye alın! | "/>

En Sıcak Konular

Barzani: Bizi ciddiye alın!

4 Kasım 2007 21:35 tsi
Barzani: Bizi ciddiye alın! Kuzey Irak'taki Kürt hükümetinin başbakanı Neçirvan Barzani, Ankara'ya 'Bizi cidiye alın' ma-esajı gönderdi. PKK'nın da kendilerini ciddiye alması gerektiğini belirten Barzani, bu politikalarla terör örgütünün bir şey elde edemeyeceğini savundu.

Ankara'nın çözüm için kendilerini de dikkate alması gerektiğini savunan Barzani, PKK'ya da "Bizi ciddiye almazsanız kaybedersiniz" mesajını gönderdi.

Irak'taki bölgesel Kürt hükümetinin başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nın kendi topraklarını kullanarak Türkiye'ye saldırmasından rahatsızlık duyduklarını; ancak çözüm için masada mutlaka Kürt hükümetinin de bulunması gerektiğini söyledi.

Neçirvan Barzani, PKK'nın lojistik desteğini kesmek için bir dizi önlem aldıklarını ve almaya devam edeceklerini de belirtti.

Operasyona karşı olduklarını da yineleyen Kürt başbakan, "Askeri operasyon bu sorunu çözmez. Her iki tarafın da yararına olan şey itidal ve sabırdır. Birlikte masaya oturup çözüm aramalıyız. Şimdi elimizde bu fırsat var. Operasyon sınırlı da olsa, geniş kapsamlı da, işe yaramayacaktır" dedi.

Haber10'dan gelen bilgiye göre Barzani, sınır bölgesindeki zorlu coğrafi koşullar yüzünden PKK unsurlarını temizlemenin güç olduğunu da vurguladı. Neçirvan Barzani, "PKK Türkiye için olduğu kadar bizim için de sorun. Ancak Saddam da zamanında bütün gücünü kullanmasına rağmen o dağları temizleyemedi. Türkiye ise NATO'nun ikinci büyük askeri gücü. Yine de şimdiye kadar PKK'ya karşı hiçbir şey yapılamamışken neden bizim aslında yapabileceğimiz birşeyler olduğu ama yapmadığımız düşünülüyor ki!" diye konuştu.

Türkiye'nin yaptırım kararının da yanlış olduğunu savunan Neçirvan Barzani, "Yaptırımlar bizi tabii ki etkiler ama Türkiye'ye de zarar verir. Niye böyle kısıtlamalar getiriliyor anlamıyorum. Oysa biz bölgeyi Türk şirketlerine açtık. Uzun süredir ekonomik ve kültürel ilişkilerimiz var. Böyle bir cezalandırma yöntemini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Barzani, röportajında, "PKK bizi ciddiye almazsa kaybeder, bu politikalarla başarılı olamazlar" mesajını gönderdi.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs