En Sıcak Konular

Askerlerin evinde bayram havası

4 Kasım 2007 14:59 tsi
Hakkari Dağlıca'daki hain saldırının ardından PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı bildirilen ve bu sabah saatlerinde serbest bırakılan 8 askerden Mardinli Er Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan ailesi büyük sevinç yaşadı.

Sevincini oğlunun fotoğrafını öperek gösteren anne Fatma Yüce, "Devletimize, Başbakanınımıza teşekkür ederim" dedi.

Mersin'in Çay mahallesinde yaşayan Er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun serbest bırakıldığı haberini televizyondan öğrendiğini belirtti. Türkçe bilmediği için sevincini Kürtçe dile getiren anne Fatma Yüce, sevincinden göz yaşlarını tutamadı.

Oğlunun fotoğrafına sarılarak uzun uzun öpen anne Fatma Yüce, "Oğlumun serbest bırakıldığını televizyondaki haberlerden öğrendim. Yetkililerden serbest bırakıldığına dair şu ana kadar arayan olmadı. Çok sevinçliyim. Tek isteğim oğlumun yüzünü görebilmek. Oğlumun serbest bırakılması için çaba gösteren ve beni oğluma kavuşturan devletimize, Başbakanımız Erdoğan'a ve bütün herkese teşekkür ederim."

Oğlundan gelecek başka haberler için televizyonun başından ayrılmayan Anne Fatma Yüce'ye geçmiş olsun ziyaretine gelen komşuları da Fatma Yüce'nin sevincine ortak oluyor. Ağlayan anneyi komşuları teselli ediyor.

 

--------------------------------------------------------------------------------

SERBEST BIRAKILAN ASKERLERDEN İRFAN BEYAZ'IN EVİNDE BAYRAM HAVASI VAR

Hakkari'de PKK terör örgütü tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakıldığı açıklanan Gaziantepli İrfan Beyaz'ın evinde bayram var. Çocuklarının serbest bırakıldığını televizyondan öğrenen Beyaz ailesi, çocuklarına kavuşacağı anı heyecanla bekliyor.

Ağıtların yerini tebessümlerin aldığı Beyaz ailesinin evinde, bayram havası hakim. Ardı ardına gelen telefonlara cevap vermeye çalışan baba Halil Beyaz, "15 gün ağladık, artık gülüyoruz" diyerek sevinçlerini dile getirdi.

Sabahın erken saatlerinde televizyon başına geçen Beyaz ailesi, haber kanallarını takip ediyor. Türk bayraklarının dalgalandığı Beyaz ailesinin evi, müjdeli haberi duyup gelen misafirleri ağırlıyor.

Oğlunun kayıp olduğu günden beri soğukkanlı olmaya çalışan baba Halil Beyaz, kendilerine şu ana kadar yetkililerden bir haber gelmediğini belirtti. Gelişmeleri televizyondan takip ettiğini ifade eden Beyaz, "15 günden beri ağlayıp sızlıyorduk, şimdi de gülüyoruz" dedi.

"HAYAL GİBİ GELİYOR"

Oğlunun serbest bırakıldığını öğrenen Halil Beyaz, "İnanın bana hayal gibi geliyor. Duygularımı anlatamıyorum. Gerçekten esir düşen bir askerin ne kadar bir zamanda serbest bırakılacağını bilemiyorduk. Daha önce esir düşen askerler aylarca teröristlerin elinde kalmıştı. Bizim oğlumuz da o kadar esir kalsaydı ne olurdu bilemiyorum. Erken kurtulduklarına şükür ediyorum. Allah, şehitlerin ailelerine sabır versin. Oradaki bütün askerler bizim için bir İrfan'dır. Bizim çocuğumuzla hiçbir farkları yok. 15 gün boyunca, eş dost sağ olsun bizi yalnız bırakmadı. Bizi sevenlerin hepsi gece gündüz bizimle oldu. 1 hafta önce de kurtulduklarını duymuştuk, sevindik ancak uzun sürmedi. Ama bugünkü gerçek oldu. Bundan daha güzel bir duygu olamaz" diye konuştu.

Oğlunun kurtulduğunu öğrenen anne Senem Beyaz ise duygularını anlatmakta zorluk çekti. "Hamdolsun Rabbime buruk bir sevinç yaşıyoruz. Çok şükür yavrumuz evimize geliyor ama tabiî ki şehitlerimiz için de çok üzgünüz. Allah sahiplerine serinliğini versin" diyen Senem Beyaz, oğlunun serbest bırakıldığını duyduğundaki anı kelimelerin anlatamayacağını vurguladı. Bu duyguyu yaşayanlarını anlayacağını ifade eden anne Beyaz, "O an anlatılamaz. Anlatmakta da zorlanıyorum. Oğlumun serbest bırakılmasında büyük gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Önce Allah'a sonra kendilerine güvendik. Çok sevinçliyiz. Askerimize hep güvendik, güvenimizi de sarsmadılar" şeklinde konuştu.

Konuşmakta zorlanan anne Beyaz, evlat acısını ve sevgisini anlatacak bir kelime bulamadığını dile getirdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrendiğinde, hayatın bir anlamının kalmadığını belirten anne Beyaz, "Çok şükür sağ olduğunu, kurtulduğunu öğrendim, mal, mülk ve dünya hiçbir şeyin anlamı yok. Evlat sevgisi ile tartılacak hiç bir şey yok. Çok şükür Rabbime bize geri bağışladı. Allah, devletimize zararlık vermesin, askerimizi güçlü kılsın. Duygularımı anlatamıyorum, değişik duygular içindeyim. Bütün askerler bizim için İrfandır" ifadelerinde bulundu.

Ağabeyinin kurtulduğunu duyduğunda sevinen Saniye Beyaz da, ağabeyinin yolunu gözlüyor. Küçük kız, ağabeyi geldiği zaman onunla gezmeye çıkacağını ifade etti. Saniye Beyaz, ağabeyinden aldığı sözü bekliyor. Saniye Beyaz, "Ağabeyim, karnem iyi olduğunda bana bilgisayar alacağını söylemişti. Takdir aldım, bilgisayarımı istiyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Beyaz, ailesi İrfan'ın geleceği salı gününü bekliyor. AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, baba Halil Beyaz'ı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

--------------------------------------------------------------------------------

"OĞLUM HÜKÜMETİN ÇABALARI SAYESİNDE KURTULDU"

Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda kaçırılan 8 Türk askerinin serbest bırakıldığı haberi sevinçle karşılandı. Kaçırılan askerlerden Fuat Başova'nın Konya'da yaşayan babası Fehmi Salman, oğlunun devletin çabaları sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Hakkari Dağlıca'da gerçekleştirilen terör saldırısının ardından kaçırılan 8 Türk askeri Türkiye'ye döndü. Askerlerin yurda döneceği haberini alan aileleri ise ziyaretçi akınına uğruyor. Kaçırılan oğlunun serbest kaldığını televizyondan öğrenen Er Fuat Başova'nın babası Fehmi Salman, sevindirici haberi ilk olarak televizyondan öğrendiğini, daha sonra da Konya milletvekilleri Atilla Kart ve Mustafa Kabakçı'nın kendilerini arayarak haber verdiğini söyledi.

Haberi öğrenen ailenin yakınları, kayıp erin evini ziyaret etti. Baba Salman; düğün yerine dönen evdeki herkesin son derece mutlu olduğunu ifade etti. Sabah saatlerinden itibaren telefonlarının hiç susmadığını söyleyen Salman, "Allah devletimize zeval vermesin, sağolsunlar oğlum onların sayesinde kurtuldu" dedi.

Oğlunun kaçırılma haberiyle yıkıldığını söyleyen baba, çok zor günler geçirdiğini belirterek kötü günlerin geride kaldığını anlattı. Anne Zeynep Başova ise çok sevinçli olduğunu söyleyerek bütün devlet yetkililerine teşekkür etti.

Asker oğlu Fuat Başova'nın, annesinin nüfusuna kayıtlı olduğu için soyadının kendisininkiyle farklı olduğunu ifade eden baba Fehmi Salman, biran önce oğluna kavuşmak için yol gözlediklerini söyledi.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Niğdeli askerin ailesi askerlerin serbest bırakıldığına inanamıyor

Hakkari'de kaçırılan ve bugün serbest bırakıldıkları belirtilen 8 askerden Niğdeli Çavuş Mehmet Şenkul'un evinde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kızılca Beldesinde oturan Şenkul ailesi, çocuklarının serbest bırakıldığına inanamıyor. Daha önce de çocuklarının serbest bırakıldığı yönündeki haberle sevinen, ancak doğru olmadığını öğrendiklerinde hayal kırıklığı yaşayan Şenkul ailesi, askerlerinin bırakıldığı haberine sevinemiyor.

Çavuş Mehmet Şenkul'un Babası Ali Şenkul, henüz kendilerine resmi bir açıklama yapılmadığını belirterek "Oğlumun bırakıldığına inanamıyorum. Daha önce de bırakıldığı haberini almış sonra da hayal kırıklığına uğramıştık. Yine öyle olur diye korkup sevinemiyoruz. Yetkililerden, bir an önce bize resmi bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. İnşallah, oğlum ve diğer askerlerimiz serbest bırakılmıştır" dedi.

Tansiyon hastası anne Hatice Şenkul da oğluyla ilgili televizyonda çıkan her haber sonrasında fenalaşarak hastaneye kaldırılıyor. Oğlunun serbest bırakıldığı yönündeki son çıkan haberlerin ardından heyecanına yenik düşen anne Şenkul, Mehmet Şenkul'un serbest bırakılmadığını öğrenince 4 gün boyunca hastanede müşahede altında tutuldu. Bu yüzden basınla konuşmaktan ve görüntü vermekten kaçınan Şenkul ailesinin evi, yakınları tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

 

--------------------------------------------------------------------------------

HATAYLI ŞABANOĞLU AİLESİ: "OĞLUM TÜRK SINIRINA GİRMEDEN SEVİNEMEM"

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde 21 Ekim'de meydana gelen çatışmada 12 askerin şehit olması ile sonuçlanan PKK saldırısında kaçırılan sekiz askerin serbest bırakıldığı haberi Hataylı aileyi sevindirmedi.

Kaçırılan 8 askerden biri olan Özhan Şabanoğlu'nun babası Bahattin Şabanoğlu, "Oğlum Türk sınırlarına girmeden inanmam ve sevinemem. Çünkü daha önce de böyle bir haber yayıldı. Ama sonra yalan çıktı.Şimdi ikinci kez serbest bırakıldığını duyuyoruz ama inanasımız gelmiyor.Yetkiler bizi arayıp bir bilgi vermezse inanamam" dedi

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'nın Güzelburç beldesinde ikamet eden Şabanoğlu ailesinin evlerinin önünde 15 gündür Türk bayrakları sokağı bayram yerine çevirmiş.15 gündür sakal tıraşı olmayan baba Şabanoğlu, gözüne uykunun da girmediğini söylüyor. 5 günden bu bana hiç televizyon izlemediğini belirten Şabanoğlu, oğlunun serbest bırakıldığı haberlerine ancak Türk sınırına girdiğinde inanabileceğini aktardı.

 

--------------------------------------------------------------------------------

DENİZLİ'DE KAÇIRILAN ASKERİN ANNESİ: 70 MİLYON DUA ETTİ

Hakkâri Dağlıca mevkiinde 12 askerin şehit edilmesi olayında kaçırılan 8 askerden biri olan Denizlili Fatih Atakul'un evinde büyük sevinç yaşanıyor. Anne Aynur Atakul ve Baba Süleyman Atakul, oğullarının televizyondan serbest bırakıldığını komşularıyla beraber televizyondan seyretti.

Çocuklarının kaçırılmasının ardından 14 günün kendileri açısından çok zor geçtiğini anlatan Anne Atakul, "14 gün çok zor geçti. Bütün yavrularımız için dua ettik. Artık herkes birbirine kardeşçe sarılsın. Zaten devletin arkamızda olduğuna inanıyorduk. Düzgün konuşamıyorsam affetsinler beni, hiçbir asker ölmesin analar ağlamasın. Çocuklarımızın kaybolmasından sonra 70 milyon kişi dua etti. 2 hafta çok zor geçti siz anne değilsiniz bilemezsiniz" dedi.

Bundan sonra hiçbir annenin ağlamaması gerektiğini söyleyen Anne Atakul, "Bütün dünyaya haykırıyorum buradan, operasyonda olmasın. Çünkü bütün anneler benim gibidir ben ona inanıyorum benim yüreğimi taşıyorlar. Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın" ifadelerini kullandı.

Baba Süleyman Atakul ise devletin kaçırılan askerler konusunda hassasiyetine teşekkür etti. Atakul, "Başbakanımız, silahlı kuvvetlerimiz, milletvekillerimiz ilgilendiler, sağ olsunlar. Şehit anaları babaları tekrar bir fatih kazandı. Fatih hepimizin Fatih'i mutluyum. Bu son olsun isterim, bütün yetkililere çok teşekkür ederim" diye konuştu. Terör örgütünün de artık akıllı hareket etmesi gerektiğini ifade eden Baba Atakul şunları kaydetti: "Karşı tarafta da akıllı hareket eder. Türk milleti çok güçlüdür. Benimkisi gibi ne Fatih'leri feda olsun. Geriye feda edilecek çok Fatih de vardır. Ben inanıyorum ki silahlı kuvvetlerin bir karış toprağını da vereceğine inanmıyorum. Bunun ardında 12 şehidimizde var sevincimiz ve acımız bir arada oldu." Kaçırılan askerin ağabeyi Yavuz Atakul ise çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "En son ben görüşmüştüm iyiyim demişti. Tuzağa düşürülmüş. Şu anda çok mutluyuz şehit aileleri var. Onların üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bu inşallah onlara bu bir teselli olur" şeklinde konuştu.
 
 
zaman



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs