Spor otoriteleri bu kareyi tartışıyor! | " /> Spor otoriteleri bu kareyi tartışıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Spor otoriteleri bu kareyi tartışıyor!

4 Kasım 2007 14:51 tsi
Spor otoriteleri bu kareyi tartışıyor!
F.Bahçe Beşiktaş'ı yenerken, Hakem Arzuman 'Golden önce faul çaldım' diyerek nizami golü iptal etti. Pozisyon büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Beşiktaş çok öfkeli!

Fenerbahçe Kadıköy'de Beşiktaş'ı yenerken, son dakikada Higuain'in attığı kafa golünü faul gerekçesiyle hakem İsmet Arzuman iptal etti. Kararla ilgili yazarların yorumları şöyle;

ERMAN TOROĞLU ESTİ GÜRLEDİ

Erman Toroğlu, Lig TV’de yayınlanan Maraton Programı’nda İsmet Arzuman’ın 90+5’te Gökhan ile Bobo’nun girdiği ikili mücadele sonrası faul kararı vermesi üzerine şu yorumu yaptı: "Pozisyonun uzaktan yakından faulle ilgisi yok. Hakem maç bitsin de gideyim diyor. Hakem maçın içinde en az 20 tane pozisyonda çok alakasız yerlerde size göre ama bana hakem olarak baktığımda öyle güzel üflüyor ki, o üflemeyi kimse anlayamaz, ben anlarım. Sana göre orta sahada oluyor ama büyür kartopu gibi gol pozisyonu olur. Bunu iki taraflı yapıyor. Kimin seyircisi fazlaysa tereyağı ona gider hocam. Hakem artık rahat değil. Yıllarca kurt olmuş ve o kurt kemiriyor içini. Bu kulaklıklar nerede hocam? Şunu İngiltere’de versen yakarlar adamı yakarlar. Ama bu arkadaşımız hakemliği biraz fazla biliyor. Çok bilmeyecek abi. Görecek zırt diye çalacak. Burada da çalmayacak zırt diye. Düşünürsen hakemlikte hata yaparsın. Sana ne yahu? Eğer yanlış hatırlamıyorsam Fortis Türkiye Kupası final maçının hakemiydi bu hakem hocam. Erciyes pastırmalı yumurta olmuştu. İki çift sarılı yumurtalı olmuştu. İki penaltılı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Erciyesspor’u sen engelledin hocam. Allah getirir öyle bir yerde koyar ki çelmeyi. O kadar çok gördüm ki bunlardan geçmiş dönemimde. Semih’in de pozisyonu var. Ali Tandoğan delirdi yaa. Atsana. Kurt var hocam kurt. Ölene kadar, son güne kadar hakemlik yapacağım düşüncesi var.

AHMET ÇAKAR: SUÇLU ARZUMAN DEĞİL, MHK'DİR! (SABAH)

İddia ediyorum dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine kritik bir derbiyi yönetecek bir hakem 49 gün bekletilmez. "Ne olacak canım!" derseniz dün geceki olaylar olur. Arzuman, MHK'nın yaptığı bu saçma sapan atama yüzünden baskı altında kalır. Bilinçaltı, yorgunluk dakikalarında Arzuman'ı etkiler. Yanlışları doğru, doğruları da yanlış olarak görmeye başlar.

Maç boyunca böylesine pozisyonları oynatan Arzuman "Aman son saniyede bir şey olmasın" deyip faulü yaratıveriyor. Aynı Arzuman maç boyu çok da tuhaf kararlar verdi. Mesela Cisse'ye kendini aldattığından dolayı sarı kart veriyor, ama benzeri pozisyonlarda sarı kartını kullanmıyor.

KAZIM KANAT: YEMİN ETMELİLER (SABAH)

Hakemler her maçtan önce (Milletvekillerinin, mecliste yaptığı gibi) "Bu maçı dürüst ve tarafsız yöneteceğiz" diye namus ve şerefleri üzerine yemin etmeli. Bu görüşümden kim ne anlarsa!

İLKER ATEŞ: HAKEM AYIBI (FOTOMAÇ)

Bu derbiye damgasını vuran kişi, futbolculardan herhangi birisi değil, hakem İsmet Arzuman'dı. Son saniyelerde Higuain'in attığı golde herhangi bir yanlışlık yoktu. Büyük yanlışı hakem Arzuman yaptı. Şimdi diyeceksiniz ki "Bobo'nun gol öncesi yaptığı harekete hakem faul düdüğü çaldı." Evet çaldı. Buna bir itiraz yok. İtiraz şu: Hiçbir Avrupa liginde, hiçbir hakem böyle bir harekete faul çalmaz. Pozisyon devam etti, Higuain nefis bir gol attı ama hakem "Ben düdüğümü çaldım" gerekçesiyle buz gibi golü iptal etti.

Maçın günlerce tartışılacak tarafı, İsmet Arzuman'ın bariz bir golü kendi arzusuyla iptal etmesi olacak. İsmet Arzuman, bu gölü iptal etmese bile 90 dakika içinde gösterdiği gereksiz sarı-kartlar nedeniyle yine eleştirilecekti.

TURGAY DEMİR: DEKLERASYON ZAFERİ! (FOTOMAÇ)

Hepsi bir yana Beşiktaş'ın buz gibi golünü, göz göre göre, hem de hiç utanmadan iptal etti Arzuman. Yazıklar olsun. Bu ülke futbolu neden bir adım gitmiyor, işte böyle hakemler yüzünden. Bir değil, bin kez yazıklar olsun sana İsmet hoca.

Üç satır deklerasyondan korktun ve bir maçın kaderini etkiledin. Golden önce faul olduğunu falan söyleme sakın, komik olursun komik. Mozambik'te bile böyle fauller çalınmıyor. Kusura bakma hocam korktun ve eyyam yaptın, işin özeti bu.

İSMAİL ER: ARZUMAN BEŞİKTAŞ'I PUSUYA DÜŞÜRDÜ (HÜRRİYET)

Derbi maça damgasını hakem İsmet Arzuman vurdu. Son saniyelerdeki Gökhan-Bobo mücadelesine anlam veremediğim bir düdük çaldı, Higuain de nefis gol attı. Hakem, arzu ettiği bir şekilde maçı sonuçlandırdı. Beşiktaş'ın 3 puanını düdüğü ile pusuya düşürerek katletti.

KORKUT GÖZE: YETERİNCE YÜREKLİ DEĞİLDİ (HÜRRİYET)

Oyunun uzatma bölümünde Higuain'in attığı, İsmet Arzuman'ın iptal ettiği golde faul düdüğü çaldığı bir gerçek. Çoğu kişi duydu. Ancak, pozisyonda faul var mıydı, İsmet Arzuman televizyondan bir kez daha izlesin...

http://www.youtube.com/watch?v=ezGWXemxpOE&eurl=http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=278162


haber7



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs