İnönü son kez omuzlarda- VİDEO | " /> İnönü son kez omuzlarda- VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

İnönü son kez omuzlarda- VİDEO

4 Kasım 2007 13:18 tsi
İnönü son kez omuzlarda- VİDEO


Türk siyasetinin ve bilim dünyasının gülen yüzü, SHP'nin Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, İstanbul’da toprağa veriliyor. Cenaze Teşvikiye Camii'nden böyle uğurlandı.

Erdal İnönü'nün cenazesi, bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Zincirlikuyu'daki aile kabristanında toprağa verilecek.

ABD’de vefat eden eski başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Prof. Dr. Erdal İnönü, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

Erdal İnönü’nün Amerikan Hastanesi morgunda bulunan cenazesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yeğeni Hayri İnönü tarafından alınarak konvoy eşliğinde öğle vakti cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii’ne getirildi. 

İnönü’nün Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Polis tören kıtası, karanfillerle süslenen ve baş kısmında fotoğrafı bulunan İnönü’nün tabutu başında saygı nöbeti tutuyor. Törene katılanların da Erdal İnönü’nün tabutu yanında saygı duruşunda bulundukları görüldü.

Öte yandan, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü ve diğer aile üyelerinin yanı sıra Hikmet Çetin ve Onur Kumbaracıbaşı da cami avlusunda hazırlanan özel bölümde taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının ardından cenaze Teşvikiye Camii'nin avlusundan alınarak Zincirlikuyu'daki aile kabristanlığına götürülmek üzere yola çıktı.

Bazı yollar trafiğe kapalı

İnönü için bugün İstanbul'da düzenlenecek cenaze töreni nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr.Erdal İnönü için Teşvikiye Camii'nde düzenlenecek tören dolayısıyla bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, Vali Konağı, Hüsrev Gerede, Maçka ve Teşvikiye caddeleri ile Amerikan Hastanesi önündeki Dr. Müfide Küley, Cami, Ahmet Feragi, Teşvikiye Bostan, Akkavak ve Atiye sokaklarının trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Nişantaşı Bronz Sokak'ta trafiğin ters yönde işleyeceği belirtilerek, ihtiyaç duyulması halinde bildirilen yollar dışında bazı cadde ve sokakların da trafiğe kapatılabileceği uyarısında bulunuldu.

http://www.youtube.com/watch?v=vNZ2rNZ4JNk&eurl=http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=278145

 
haber7



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,682 µs