En Sıcak Konular

New York'ta yaşayan Türkler'den terörü protesto yürüyüşü

4 Kasım 2007 12:02 tsi
ABD'de yaşayan Türkler, bölücü terör örgütü PKK'ya karşı New York’ta düzenlen ’teröre lanet’ mitinginde tek ses, tek yürek oldu.

Times Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, ‘Terörist Barzani, terörist Talabani’, ‘Hepimiz Atatürk’ün askerleriyiz’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir’ ‘Bebek katili PKK’ sloganları atarak teröre lanet yağdırdı.


Bölücü örgüt PKK'nın artan hain saldırıları üzerine Türkiye’nin dört bir köşesinde düzenlenen ‘Teröre lanet’ mitinglerine New York’tan da destek geldi. Kentin ünlü Times Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, son günlerde hain saldırılarını artıran terör örgütüne lanet yağdı. ABD medyasının da ilgi gösterdiği eyleme, New York ve çevresindeki kentlerde yaşayan çok sayıda kişi katılırken, kalabalığın önemli bölümünü kadın ve çocuklar oluşturdu.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) öncülüğünde, çeşitli üye derneklerin katılımıyla yapılan miting, şehitler için saygı duruşunun ardından, Türk ve Amerikan ulusal marşlarının okunmasıyla başladı. Konuşmacılar, PKK'nın Kürtler'i temsil eden değil, masum insanları katleden terörist bir örgüt olduğunu vurguladıkları mitingde, ABD yönetimi medyasına da PKK'nın bir terör olduğunu kabul etmeleri ve gereken önlemleri almaları çağrısı yapıldı. New York polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Times Meydanı'ndaki mitinge Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu yetkilileri de destek verdi. Eşi Feruza Samsar ile birlikte eylem yerine gelen Başkonsolos Mehmet Samsar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Terör yıllardan beri Türkiye'nin başına bela. Ancak uzun bir süre kesilmeden sonra artan olaylar, halkımızın sabrını taşırmış durumda. Federasyonun önderliğinde bu gösteri düzenlendi, haklı olarak yapılan bir gösteri. Dünyanın sessiz kalması, Irak'taki esas güç olan ABD’nin sessiz kalması, Amerikan mesyasının PKK’yı terör örgütü olarak nitelendirmeyip farklı yakıştırmalarda bulunması bu eylemin oluşmasına neden oldu. Türkiye bugüne kadar teröre pabuç bırakmadı, bugünden sonra da bırakmayacaktır.”

ABD'nin 11 Eylül'den sonra, teröre karşı başlattığı harekette en başta Türkiye’nin destek verdiğini anımsatan Samsar, “Terörle bu kadar mücadele eden bir ülke olarak başımıza gelen terör olaylarına karşı dostlarımızdan, müttefiklerimizden yeterli desteği bulamamış olmamız halkımızda doğal olarak infial yaratıyor. Bunu Amerikan kamuoyuna ve medyasına duyurmak amacıyla yapılan bir eylem. Umarım bundan sonraki yayınlarında Amerikan medyası, Amerikan kamuoyu, Türk halkının duyarlılığına daha çok saygı gösterir” dedi.

Amerikan medyasının kullandıkları tanımların hiçbirinin bölücü terör örgütünü tanımlamadığına değinen Samsar, bu politikanın değiştirilmesi için ABD’de yaşayan Türkler'i, medya kuruluşlarına felefon etmeleri, faks göndermeleri çağrısında da bulundu. PKK'nın ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ‘terörist örgütler’ listesinde bulunduğunu belirten Samsar, ‘zaman zaman New York’ta eylem yapan PKK yandaşlarının nasıl izin aldığı’ sorusunu, “PKK terörist bir örgüt olarak bilindiği için New York yönetimi yada polisinin bu gösterilere izin vermesi söz konusu değil. Farklı isimler altında aldıkları gösteriler için hem büyükelçiliğimiz hem de başkonsolosluğumuz gerekli uyarılarda bulunmuştur” diye yanıtladı.

Mitingi düzenleyen Türk Amerikan Federasyonları Derneği'nin başkanı Atilla Pak da, Times Meydan'da düzenledikleri mitingin amacına ulaştığını belirterek, havanın aşırı soğuk olmasına karşın katılımın oldukça iyi olduğunu söyledi. Pak, New York'ta PKK terörüne karşı düzenledikleri mitingde Amerikan halkının da kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, şöyle dedi:

“ABD kamuoyuna Türkiye’nin almış olduğu kararın haklılığını göstermiş olduk. Bu mitingle Amerikan halkının ve medyasının dikkatini de çekmek istedik. Kaybettiğimiz şehitlerizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Türk halkı olarak Türkiye’nin almış olduğu kararlar çerçevesinde artık ciddi adımlar atılmalı. Vaatler değil artık faaliyet gerekli.”

TADF Başkanı Atilla Pak, mitingte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terör örgütü PKK yüzünden son 25 yılda 35 bin vatandaşını kaybettiğini belirterek terör örgütünün son zamanlarda yeniden artan saldırıları kapsamında Irak"ın kuzeyindeki yönetim tarafından korunduğunu ifade etti. Türkiye'nin ABD'yi terör örgütü El Kaide ile yürüttüğü mücadelede başından beri desteklediğini ve kendisine yardımcı olduğunu hatırlatan Pak, aynı şekilde bir terör örgütü olan PKK'nın ABD'de ‘isyancı, gerilla ya da ayrılıkçı' değil ‘terörist örgüt' olarak adlandırılmasının önemine dikkat çekti. Pak, ABD"nin ve uluslararası toplumun terör örgütü PKK"ya karşı Türkiye"nin yanında yer alması gerektiğini belirtti.

Eyleme, kızı ve oğlu ile birlikte, PKK terörüne karşı destek vermek için katıldığını belirten Seçkin Oral, gazetecilerle konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Oral, “Her asker için ben ağlıyorum. Yeter artık, yeter. Tek güvendiğim askerimiz. Allah onlara güç versin.Herşeyimizle onlarınarkasındayız” diye konuştu. Mitinge katılımı yeterli bulmadığını dile getiren Seçkin Oral, “Biz burada çok kalabalığız. Ama malesef erkeklerimiz Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izlemek için mitinge gelmedi. Yazıklar olsun onlara. Binlerce kişi daha burada olabilirdi, gelmediler” diye konuştu.

hürriyet


 

 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs