En Sıcak Konular

Dünyaca ünlü spiker: 'Gebersinler!'

3 Kasım 2007 21:56 tsi
Dünyaca ünlü spiker: 'Gebersinler!' ABD’li ünlü spikerden İslam’a iğrenç saldırı. Milyonlarca kişi tarafından dinlenen ünlü Amerikalı spiker, son programında İslam'a çok iğrenç kelimelerle saldırdı.

Haftalık programı 350 radyo tarafından yayınlanan ve milyonlarca kişi tarafından dinlenen Amerikalı spiker, son programında İslam'a ve Müslümanlara iğrenç kelimelerle saldırdı.Amerikalı ünlü spiker Michael Savage, Müslümanların Amerika'dan kovulmasını isterken, insan hakları kuruluşları Savage'ın çağrısına tepki gösterdi.

Merkezi Washington'da bulunan "America in Arabic" Ajansı'nın haberine göre, "The Savage Nation" programını sunan Michael Savage, programında Müslümanlara hakaret ederek şöyle dedi:

"Eşimi tesettüre sokmayacağım ve kızımı çarşafa sokmayacağım. Başımı yere koyup Mekke'ye doğru namaz kılmayacağım. Bu onların (Müslümanların) hoşuna gitmezse gebersinler. Bütün bunları ......... koyabilirler. Bundan sonra İslam kelimesini hiç duymak istemiyorum. Bundan sonra İslam hakkında tek bir kelime dahi duymak istemiyorum. Dininizi alın ve ........ sokun. Artık sizden sıkıldım."

Amerika'da yaşayan Müslümanlar bugüne kadar birçok hakaret ve aşağılamayla karşı karşıya kaldıkları, fakat bu sözlerin bugüne kadar küçük büyük herkesin dinlediği bir programda Müslümanlara yapılan en ağır hakaret olduğu bildirildi.

"Müslümanları Amerika'dan kovun!" 

29 Ekim'de canlı yayınlanan programda konuşan Michael Savage, Müslümanları Amerika'dan kovmaya çağırarak şöyle dedi:

"Bu nasıl bir din? Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? Onların buraya ellerindeki farklı kitaplarıyla (Kur'an-ı Kerim ile) girmelerine izin veriyorsunuz? O şiddet ve nefrete çağıran bir kitap. Benim yeniden eğitim almam gerektiğini söylemeyin. Onların kovulması gerekir. Benim yeniden okumaya ihtiyacım yok. Onların kovulmaya ihtiyaçları var."

Müslümanların Amerika'ya girişine izin verdiği için Amerikan Hükümeti'ni de eleştiren Savage, "Hangi akıllı millet özgürlük için yazılmış en büyük belge olan Amerikan anayasasını, bunun tam aksine inanan insanları getirmek için kullanır?" dedi. Amerikalı spiker Kur'an-ı Kerim'in özgürlük kitabı değil, kölelik kitabı olduğunu öne sürdü.

Müslümanlar programı şikayet etti

Michael Savage'ın İslam'a ve Müslümanlara iğrenç hakaretler yönelttiği programı dinleyen Müslümanlar programı ve Amerikalı spikeri İslami kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine şikayet etti. Amerika'da yaşayan Müslümanlar, programa reklam veren işadamlarını da reklamlarını geri çekmeye çağırdı.

Bu arada medya izleme örgütleri, Michale Savage'ın daha önceki programlarında da Müslümanlara saldırdığını ve 2004 yılında yayınlanan bir programında "Müslümanları zorla Hıristiyanlaştırmak gerektiğini düşünüyorum. Sanırım bu onları insan yapmanın tek yolu" dediğini açıkladı.

Amerikalı spikerin İslam'a ve Müslümanlara saldırısı üzerine açıklama yapan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAİR) basın sözcüsü, Michale Savage'ın sözlerini kınayarak bu sözlerin Müslüman Amerikalılara karşı şiddeti körükleyeceğini belirtti.

 dünya bülteni

 



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,501 µs