En Sıcak Konular

DTP'nin mitinginde PKK gösterisi

3 Kasım 2007 21:47 tsi
DTP tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde, düzenlenen ve DTP milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerin katıldığı "Barış ve Kardeşlik Mitingi"nde PKK'nın propagandası yapıldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde, "Barış ve Kardeşlik Mitingi" düzenlendi. DTP milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerin katıldığı mitingte, terör örgütü PKK'nın propagandası yapılırken, Öcalan posterleri açıldı.

Miting öncesi Şırnak Emniyet Müdürlüğü bomba uzman ekipleri alanı boşaltıktan sonra eğitimli köpekler ile geniş çapta arama yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı mitinge gelenlerin tümü, üstü arandıktan sonra alana alındı.

Terörist başı Öcalan posterlerinin açıldığı mitinge, DEP eski Milletvekili Selim Sadak, DTP Genel Başkan Vekili Selma Irmak, Şırnak DTP Milletvekilleri Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan'ın yanısıra DTP'nin bölgede bulunan çok sayıda belediye başkanı katıldı. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Silopi halkının barış mücadelesinin önünde saygı ile eğildiğini belirterek, "Osmanlı'dan Cumhuriyete miras kalan bir sorun vardır. Osmanlı'dan Cumhuriyete kalan mirasın adı Kürt sorunudur" dedi.

Hakkaride operasyon sırasında kaybolan 8 askerin sağ salim ailelerine teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Hasip Kaplan, "Biz ki bin yıldır birlikte yaşamış tarihin kardeşliğe mahkum ettiği, Türk ve Kürt halkını bir birine düşüren haindir. Türk ve Kürt halkını birbirine kırdıranlar bölücüdür. Onlar ırkçıdır, kafatasçıdır" dedi.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna da karşı çıkan Kaplan, "Musul ve Kerkük'te aynı meclisteydik o zaman niye onlara silah ve namlu uzatıyoruz, niye savaş. Türk ve Kürt halkı arasındaki savaş, yüzyıla yansıyacak bir savaş felaket olur. Talabani Kürt olduğu için F-16 savaş uçakları kobra helikopterleri çocukların üzerlerine bomba yağdırmasın" şeklinde konuştu

DTP Genel Başkan Vekili Selma Irmak ise Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında, "Çare operasyonda değil, meclistedir. Kürtlerin iradesine kulak versinler. Kürtlere sesleniyorum haysiyet ve onurunuza sahip çıkın, nankör olmayın. Kim ne derse desin yolunuza devam edin. Dostluğu ve kardeşliği istemeyenler haindir" dedi.

Eski DEP Milletvekili Selim Sadak ise "Dostluk ve barış sohbetine, Mehmet Uzun'un sohbetine, Öcalan'ın mücadelesi ve sohbetine hoş geldiniz. Bu sohbet yüzü akların sohbetidir. Yüzyıldır özgürlük istiyoruz, kardeşlik istiyorsunuz, kendini Türkiye'nin sahibi zannedenler bize yaptıklarını anlayamıyoruz. And içerim ki, söylemlerimizden anlamazlarsa, çok pişman olacaklardır. Biz namusumuzu, onurumuzu terk etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Geniş güvenlik önlemleri altında 3.5 saat süren miting olaysız bir şekilde sona erdi.
 
vatan



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs