En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Türkiye'den beyefendilik beklenmesin

3 Kasım 2007 20:43 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Bugün askerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi, köy korucumuzu şehit edenleri bir PKK olarak görmeyiniz. Arkasında dizili kimlerin olduğunu bizler biliyoruz” dedi.

Faruk Çelik, Bursa'nın Gemlik ilçe belediyesince yaptırılacak çarşı ve alışveriş merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tüm sıkıntılarına rağmen gelişmeye, büyümeye devam ettiğini söyledi.

Türk halkının tarihte büyük imparatorluklar kurmuş olan bir milletin torunları olduğunu ifade eden Çelik, Türk vatanı üzerinde tarih boyunca süren hain planların, günümüzde de daha açık şekilde gün yüzüne çıktığını belirtti.

Türkiye'nin kalkınmaya, güçlenmeye başladığı an, çok uzaklardaki ve yakınlardaki şer güçlerinin ittifak kurduklarını ve Türk halkının kalkınmasının önüne engeller koyduklarını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

“1966-1970 yılları arasında Türkiye'de tek parti hükümeti ve ciddi bir kalkınma hamlesi vardı. Bu hamlenin önüne geçilmesi için Türkiye'nin önüne sağ-sol oyunları kondu. Türkiye'nin nelere maruz kaldığını hep birlikte gördük, 70'li yıllar kayıp yıllar olarak geçmişte kaldı. Şimdi yine tek başına bir iktidar var. Türkiye'de çok güzel şeyler olmaya başladı. Her sahada Türkiye derlendi, toparlandı. İki yakasını bir araya getirdi. Tam bu noktada izliyorsunuz şehitlerimiz, çok dramatik tablolarla Türkiye karşı karşıya bırakıldı. Birçok şeyi yendik. Buna emin olunuz ki, bu hile, bu planları kuranları da hep beraber ayağımızın altına alacağız. Bugün askerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi, köy korucumuzu şehit edenleri bir PKK olarak görmeyiniz. Arkasında dizili kimlerin olduğunu bizler biliyoruz. Bunların karşısında nasıl mücadele edilmesi konusunda devletin çatısında en ufak bir ayrım yoktur. En ufak bir farklı görüş yoktur.”

Türkiye üzerinde kurulan planlar ve tezgahların çok farklı olduğunu, bunların derinlikleri bulunduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti:

“Bunları kavrayan vatandaşlarımız vardır, bunları kavramakta zorlanan vatandaşlarımız olabilir. Ama şunu biliniz ki, iş başına getirdiğiniz, sorumluluk yüklediğiniz insanlar, şehidin anası, babası gözyaşını akıtırken, aynı vicdani sorumlulukla gözyaşlarını akıtıyorlar. Biz gönlünüzden ne geçtiğini biliyoruz. Nelerin yapılması gerektiğini bu konuda çok iyi biliyoruz. Bunların bir bir hesabı sorulmaya başlanmıştır. Bundan sonra kimse Türkiye'nin beyefendice davranmasını beklemesin. Şehidin bir gram kanının dökülmesine sebep olanlar hesap vermek zorunda. Bu hesabı vermek zorundadırlar, kimler olursa olsun, uzakta olsunlar, yakında olsunlar. Onun için koşa koşa geliyorlar, koşa koşa gidiyorlar. Netice, bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu meseleyi el birliği, gönül birliğiyle, aramızda bir çatışma, tartışma, bölünme ve husumet yaşanmadan, dayanışma içinde çözme zorunluluğumuz var. Bu birlikteliği, dayanışmayı sürdürme zorunluluğumuz var.”

SOSYAL GÜVENLİK YASA TASARISI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak üstlendikleri görevin gereği olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Çelik, Kasım ayı içinde 70 milyonun beklediği Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının TBMM'de komisyonlarda görüşülmeye başlanacağını ve Aralık ayında da yasayı meclisten geçireceklerini bildirdi.

İşsizliğin önüne geçebilmek için 2 aylık süre içinde çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çelik, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin de çok yakında TBMM'de görüşüleceğini vurguladı.

Bakan Çelik konuşmaların ardından Bursa Valisi Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut ve milletvekilleriyle birlikte, çarşı ve alışveriş merkezinin temelini attı.

hürriyet



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,593 µs