En Sıcak Konular

Kocaeli: Bomba eylemcileri yakalandı

3 Kasım 2007 20:09 tsi
Kocaeli'nde, 18 ve 28 Ekim 2007 tarihlerinde bir aracın geçişi sırasında ve bir miting sırasında düzenlenen bombalama eylemlerinin failleri yakalandı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Bahçecik Beldesi Donanma Komutanlığına bağlı Malzeme Depo Komutanlığına giden yolda 18 Ekimde bir subayın araçla geçişi sırasında patlatılan 2 bomba ile merkez Cedit Mahallesi Perşembe Pazarı'nda 28 Ekimde düzenlenen miting sırasında miting alanının yakında patlatılan bombanın failleri olarak S.Y'nin Kocaeli'nde, T.B'nin ise İzmir'de gözaltına alındığını bildirdi.

Namal, İzmir'de yakalanan zanlının Kocaeli'ne getirildiğini belirtti. Namal, faillerden S.Y'nin Gölcük ilçesinde güvenlik güçlerinin ''dur'' ihtarına rağmen kaçmayı sürdürmesi üzerine bacağından vurularak hafif yaralı yakalandığını bildirdi.

Hüseyin Namal, zanlıların terör örgütü PKK mensubu olduğunu, örgütün yurt dışındaki kamplarında askeri, siyasi eğitimin yanı sıra sabotaj ve suikast konularında bomba eğitimi alarak örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatları doğrultusunda metropollerde sansasyonel nitelikte eylemler gerçekleştirmek üzere görevlendirildiğini kaydetti.

Emniyet Müdürü Namal, bu amaçla Kocaeli'ne gönderilen S.Y'nin üzerinde, evinde ve gösterdiği yerlerde 2'şer adet sahte nüfus cüzdanı, cep telefonu, elektrikli fünye ile bomba yapımında kullanılan woltmetre, lehim, havya ve bilgisayar ele geçirildiğini ifade etti.

Namal, İzmir'de yakalanan T.B'nin patlayıcı madde ve dokümanları temin ettiğini, kaldığı yerde yapılan aramada plastik patlayıcı, 8 adet cep telefonu, 2 adet elektrikli fünye ve örgütsel doküman ele geçirildiğini kaydetti. Kocaeli'nde 18 Ekim 2007'de Seymen Mahallesi'ndeki patlamada maddi hasar meydana gelirken, 28 Ekimde Cedit Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişi yaralanmıştı.

sabah



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs