En Sıcak Konular

Dohuk sorumlusu gözaltında

3 Kasım 2007 17:35 tsi
PKK terör örgütüyle bağlantılı Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi’nin (PÇDK) Süleymaniye'deki genel merkezi de kapatıldı.

DHA'nın sorularını telefonda yanıtlayan PÇDK Genel Başkanı Faik Golpi, genel merkez binasının Süleymaniye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı memurlar tarafından kısa bir süre önce kapatıldığını söyledi. Golpi, PÇDK'nın Dohuk temsilcisi ‘Ahmet' kod adlı Abdullah İsmail'in göz altına alındığını da öne sürdü.

Golpi, Dohuk’ta bir bürolarının bulunmadığını ancak Abdullah İsmail adlı şahsın parti adına bölgede faaliyetler yürüttüğünü kaydetti. Golpi, partinin Kerkük’teki bürosunun kapatılmasına ilişkin kendilerine henüz bilgi ulaşmadığını söylerken partinin bürolarının kapatılmasına rağmen fiilen olmasa da siyaseten faaliyetlerine devam etme konusunda kararlı olduklarını açıkladı. 
Partinin Dohuk bürosu kapatılırken, buradaki temsilci de gözaltına alındı.

Terör örgütü yanlısı partinin Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Musul ve Kerkük'te ofisleri bulunduğu ve tümünün kapatılması kararı alındığı açıklanmıştı.

PKK, Suriye yönetimini tehdit etti

SURİYE'nin Türkiye sınırındaki Kamışlı Kasabası'nda PKK yandaşlarının düzenlediği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak’a yönelik olası operasyonunu protesto gösterisinde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. PKK, Suriye'nin gösteriye müdahalesine sert tepki göstererek, Şam yönetimini tehdit etti.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK yanlısı faaliyetlerine kısmen izin verilen ‘Suriyeli Kürtleri İlerici Demokrat Partisi' öncülüğünde cuma günü akşam saatlerinde Türkiye aleyhine gösteri yapıldı. Gösteride Türkiye aleyhine slogaanlar atılırken, PKK'yı simgeleyen flamalar ve bölücübaşı Abdullah Öcalan posterleri açıldı. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısındaki Kamışlı İlçesi'ndeki gösteriye katılanlar Hilaliye Köyü'nden ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri göstericilerin  dağılmasını istedi. Uyarıya rağmen göstericilerin yürüyüşü sürdürmeleri üzerine Suriye polisinin kalabalığın üzerine ateş açtığı, göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullandığı iddia edildi.

Suriyeli Kürtleri İlerici Demokrat Partisi Genel Sekreteri Abdülaziz Davi, olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 2'si ağır 3 kişinin yaralandığını söyledi. Kuzey Irak'taki Mesut Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı ‘Peyamner’ isimli internet sitesi ise, olaylarda 3 kişinin öldüğünü iddia etti.

Hurriyet



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,911 µs