“fırından yeni çıkmış” 7 kitap ve sivil panel! | " /> “fırından yeni çıkmış” 7 kitap ve sivil panel! | "/>

En Sıcak Konular

Hayykitap’tan “fırından yeni çıkmış” 7 kitap ve sivil panel!

3 Kasım 2007 12:45 tsi
Hayykitap’tan “fırından yeni çıkmış” 7 kitap ve sivil panel! Uluslararası istihbarat, güncel politika, roman, sivil direniş tarihi, sağlık, beslenme ve çocuk edebiyatı alanlarında çıkardığı “özel” kitaplarla her türlü ezberi bozan Hayykitap TÜYAP Kitap Fuarı’nın son iki gününde sizleri bekliyor. B

“İyiler kazanır kötüler kaybeder” sloganıyla 2005 yılında yayın hayatına başlayan Hayykitap yaptığı cesur ve butik yayıncılıkla kısa sürede “konuşulur” oldu. Siz de Hayykitap yetkilileriyle tanışmak, “konuşmak” istiyorsanız ve konuşulan kitapları toplu halde görmek ve indirimli olarak satın almak istiyorsanız yayınevinin TÜYAP Beylikdüzü 3.Salon 311A’daki standına uğrayın. Unutmayın son iki gün. Bir de son gün düzenlenen söyleşiyi unutmayın.

Türkiye’de Sivilleşme
Konuşmacılar: Genç Siviller
Tarih: 4 Kasım Pazar – Beylikdüzü TÜYAP
Heybeliada Salonu
Saat: 13:15-14:15

İşte Hayykitap’ın henüz piyasaya verilmemiş, sadece TÜYAP’ta bulabileceğiniz 7 yeni kitabı ve tanıtımları:

İÇERDE EYLEM VAR
Genç Siviller Rahatsız

“Sansasyonlarla değil sanatımızlan gündeme gelmek istiyoruz” diyerek yazılmasına karar verilen kitap için farklı çağlarda yaşamış ya da yaşamakta olan yerli ve yabancı çok sayıda isim bir araya geldi. Gramsci, Mevlana, Foucault, Gazali, Arendt, İdris Küçükömer, Negri, Mete Tunçay, Etyen Mahçupyan gibi düşünürler Genç Siviller tecrübesini ve tabii ki Türkiye’yi konuştu. Ayrıca, Sezen Aksu, Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş’in de söz aldığı yuvarlak masa toplantısı Tarihi Buluşma adıyla kitabın önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Kitabın iddialı bir diğer bölümünde ise Türkiye’de ilk defa bu derece içerden bir sivil toplum eleştirisi yapılıyor. Oldukça eleştirel, bir o kadar da eğlenceli dili olan bu bölümü, Genç siviller üyelerinin sıradan ama aynı zamanda sürükleyici hayat hikâyeleri takip ediyor.

Diğer taraftan, Genç Sivillerin medya ilişkileri ve eylem tecrübelerinin aktarıldığı sayfalar her aktivistin başucu kaynağı olmaya aday.

Genç Siviller “kitaptan elde edeceğimiz gelirin vallahi billahi tamamını Şubat ve Haziran ayında gerçekleştireceğimiz Çocuklar için Siyaset Okulu projesinde harcayacağız” diyor. Ve bakın Adnan Menderes kitap için ne diyor: “Yassıada’da, seçilmiş bir iktidarın başvekili olarak türlü ezaya maruz kalırken cılız da olsa yürekli, vicdanlı bir “yeter” sesine o kadar hasret kaldık ki… O yüzden şimdi Genç Siviller’in eylemlerine tanık olmak ruhumdaki ıstırabı bir nebze hafifletmiştir.”

Kategori: Sivil Direniş Tarihi
İlk basım: Ekim 2007
134 Sayfa / 8 YTL

***

BİR DEMOKRATIN GÜNDEMİ
Etyen Mahçupyan

Dünyada demokratlığa doğru kendiliğinden bir geçiş mi gündemde?
Kemalizm otoriter zihniyetle oportünist bakışı nasıl bir araya getiriyor?
Neden eşitsiz sistemler adalet olmadan var olamazlar?
Neden liberalizm kendi içinde faşizan bir öz taşır?
Said Nursî’yi demokrat olarak nitelendirmek mümkün mü?
Liberal ve demokrat fikrilerin bu topraklardaki ön lideri kimdir?
Osmanlı, zihniyetle kültürü ayırt edemediği için mi çöktü?
Neden Türkiye’de solcu olmanın ön koşulu laik olmaktır?
Dünya küreselleşirken neden liberaller içe kapanıyor?
“Söyleyecek Sözü Kalanlar” dizisizin bu ilk kitabında M. Ferda Balancar sordu, Etyen Mahçupyan yanıtladı.

Kategori: Söyleyecek Sözü Kalanlar
İlk basım: Ekim 2007
216 Sayfa / 11 YTL

****

KALP YETERSİZLİĞİ HASTA EL KİTABI
Prof. Dr. Nuray Enç, Prof. Dr. Zerrin Yiğit
Yard. Doç. Dr. Meral Altıok

Bu kitap, kalp yetersizliği teşhisi konan kişilere yazıldı. Onların yaşam kalitelerini artırmak ve onları mutlu etmek için… Kendilerini “hasta” hissetmemeleri için… Son derece umutlu. Umutlu çünkü yaşam şeklinizi değiştirerek, beslenme alışkanlıklarınızı revize ederek, fiziksel hareketlere önem vererek ve doktorunuzun tavsiyelerine uyarak bu hastalıkla “uyum” içinde yaşayabilirsiniz. Yani o sizi yönetmez, siz onu yönetirsiniz, ipler sizin elinizde olur! Kalp yetersizliğiyle “uyumlu” ve “mutlu” yaşamak içinse bilgiye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan temel bilgiler, sorularınız yanıtları da bu kitapta var.

Kategori: Hap Kitaplar
İlk basım: Ekim 2007
80 Sayfa / 5 YTL

***


DİYABETLİLER İÇİN
HAYATI KOLAYLAŞTIRMA KILAVUZU

Doç. Diyetisyen Emel Özer

Bir diyabetlinin ömür boyu diyet yapması, daha önceden hazırlanmış bir ‘diyet’ listesini veya koçanından koparılarak kendisine uzatılan ‘1400 kalorilik diyet’ başlıklı basmakalıp bir yemek planını her gün düzenli olarak uygulaması mümkün değil. Kan şekeri ayarını sağlamak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için diyabetli kişi öncelikle nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmeli ve aldığı bilgi ile yemek planını günlük yaşam akışına göre kendisi oluşturmalı. İşte uygulanması son derece kolay olan “karbonhidrat sayımı” yöntemi bu noktada devreye giriyor.  Bu öğün planlama yöntemi, diyabetli bireyi ‘diyet’ yapma zorunluluğundan ve stresinden uzaklaştırıyor, kişinin yaşam kalitesini artırıyor.
Doç. Diyetisyen Emel Özer gururlu. Çünkü bu yöntemle öğün planını kendisi yapan, aldığı karbonhidrat miktarına veya kan şekeri düzeyine göre insülin doz ayarını yapabilen ve sonuçta kan şekerini ayarlamayı başaran diyabetlilerden genellikle hep benzer cümleleri duymuş:
“Keşke bu yöntemi yıllar önce öğrenseydim”
“Bu bilgiler bize niye daha önce anlatılmadı?”
“Bu işin bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim”
“Kendimi artık hasta olarak görmüyorum, diyet yapmıyorum, karbonhidratları saymak koşulu ile her şeyi yiyebiliyorum ve kan şekerim çok iyi gidiyor”
Ne diyelim, darısı bu kitabı okuyan tüm diyabetlilerin başına…

Kategori: Hayat Güzeldir
İlk basım: Ekim 2007
208 Sayfa / 15 YTL

***

BÖBREK YETERSİZLİĞİNDE DOĞRU BESLENME
A. Leyla Akçağlılar

Böbrek yetersizliği çekenler ve diyaliz hastaları için beslenme “hayati” bir anlam taşıyor. Burada beslenmenin biçimi kadar “ölçü”ler de çok önemli. Çünkü böbrekler iyi çalışmadığı zaman, yiyip içtiklerimizle vücudumuza giren atık maddeler başarılı bir şekilde dışarı atılamıyor. Vücutta birikiyor, üre değeri yükseliyor. Durum böyle olunca alınan her lokmanın, içilen her yudum suyun miktarını ve besin değerini bilmek, “ölçü”yü asla kaçırmamak gerekiyor. “Doğru diyet programı” hastanın hayatını kolaylaştırıyor, yaşam kalitesini yükseltiyor.

İşte elinizdeki kitabın yayınlanma nedeni de tam bu. Özellikle diyalizle yaşayanları rahatlatmak, onları mutlu etmek, sıkıntıları minimize edecek sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazandırmak. Tabii kitabı yazan kişinin diyaliz hastası olması da ayrıca anlamlı. Yani “içten” bir yolculuk söz konusu. Leyla Akçağlılar, doktorlarının bilimsel desteği ve tıbbi danışmanlığıyla, böbrek yetersizliğiyle ilgili “yaşanmış” bir mutluluk rehberi ortaya çıkarmış. Bu rehberde bir diyaliz hastasının ihtiyaç duyduğu “duygusal” ve “diyetle ilgili teknik” bilgiler var. Bu hastalıkta hayati önem taşıyan fosfor, potasyum, sodyum ve protein değerleri tek tek hesaplanmış 60 yemek tarifi ise çok değerli bir “hediye”. Afiyet olsun.

Kategori: Hayat Güzeldir
İlk basım: Ekim 2007
136 Sayfa / 15 YTL

****

HAVADAN SUDAN
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu 

Susuzlukla boğuşan ağaçlar, seller, yağmur bombaları, kuruyan göller, ölen balıklar, Kur’an’daki yağmurlar, sıcak hava dalgaları, 24 saat çalışan klimalar, incelen ozon, bas bas bağıran elektronik kirlilik, ana rahmine kadar sızan kimyasallar, deprem fırtınaları, kıyı şeridinde yükselen sular, rüzgârgülleri, fırıldaklar, poyrazlı şiirler, gök gürültülü sağanak yağışlar, alçak ve yüksek basınçlar, yoldan önce donan üst geçit ve viyadükler, çevreye Fransız kalan siyasi partiler, fırtınalar, türbülanslar, asit yağmurları… Küçük bir çocuktan küresel ısınmayla ilgili büyük öneriler… Kalkan ağlarına takılan yunuslar, tüyünden çapari yapılan martılar…

Ve “dünyanın gönlünü alın” diyen bir profesör, “sakın umutsuz olmayın ” diyen bir afet uzmanı…  Bir gramlık koruyucu önlemi, bir kilogramlık müdahaleden daha değerli bulan bir çevreci…

Prof. Mikdat Kadıoğlu, en bilimsel mevzularda “havadan sudan” konuşmaya devam ediyor. Önce bilgilendiriyor, sonra olası felaket ve afet senaryolarını anlatıyor, son olarak da uygulanabilir çözüm önerileri sunuyor. Kendine has sade ve anlaşılır üslubuyla…

Ve Kadıoğlu sormadan edemiyor: “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacak mı?"
Anladınız mı?

Kategori: Yeryüzünün Ahengi
İlk basım: Ekim 2007
248 Sayfa / 12 YTL

****

KAR BENEK KARA BENEK
Şiirsel Taş

Tuz Adası’nın Kar Benekli Kara Köpekleri ile Buz Adası’nın Kara Benekli Kar Köpekleri... Peki ya iki ada günün birinde çarpışıp da birleşirse ne olur?
Denizin ötesinden bir ıslık sesi geliyor. Siz de duyuyor musunuz?

 

Türü: Resimli Çocuk Öyküsü
Kategori: “Yaşasın” Çocuklar
İlk basım: Ekim 2007
16 Sayfa / 5 YTL

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs