En Sıcak Konular

Bakan Gönül: Hiçbir silahımız üzerinde sınırlama yoktur

3 Kasım 2007 09:11 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Amacımız terörle mücadele olduğu için hiçbir sınırlama yoktur. Hiçbir silahımızın üzerinde sınırlama yoktur” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşüldü.

Gönül, Meclis’te kabul edilen tezkerenin icracı makamının Dışişleri Bakanlığı, Meclis’te terörle ilgili soruların birinci derece muhatabının ise İçişleri Bakanlığı olduğunu belirterek, terörle mücadele konusunda ek bütçe istenmesi halinde konunun detaylı bir şekilde görüşülebileceğini söyledi. Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terörle mücadelede küçük bir eşkıya grubuyla değil, dünyanın belli bir kısmıyla mücadele ettiğini kaydetti.

Soruları yanıtlayan Gönül, terör olaylarında ve sınır ötesi operasyonlarda Türkiye'nin elindeki silahları kullanıp kullanamayacağının sorulması üzerine, “Son zamanlarda geliştirilen bir konsept var; Güvenliğinizi sağlamak için nerede hareket etmeniz gerekiyorsa orada hareket edin. Bu konseptle de buna imkan verilmektedir. Kara ve hava kuvvetlerimiz, hiçbir sınırlama olmadan bu silahların kullanılması mümkün olacaktır” yanıtını verdi.

Vecdi Gönül, tezkerenin amacının, bölgeyi güvenli bir sığınak olarak kullanan terör örgütü olduğunun ifade etti. Gönül, olası bir operasyonun uluslararası hukuk kurallarına göre yapılacağını belirtti.

Gönül, “Sınır güvenliğini artıran projeler var mı?” şeklindeki bir soruya karşılık da “Evet var. Terörle Mücadele Yüksek Kurulunda da görüşülüyor. Jandarma Komutanlığının bunun için talep ettiği önemli bir para, kendilerine transfer edilmiştir. Projeleri hazırdır. Sanıyorum Jandarma Genel Komutanlığı en kısa zamanda buna başlayacaktır” diye konuştu.

Bakan Gönül, gazilerin durumuna da değindi. Kore savaşına katılan herkesin “gazi” kabul edildiğini ancak Güneydoğu için durumun farklı olduğunu bildirdi. Gönül, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Güneydoğu'da yaralanmayan ve malul olmayanı gazi saymıyoruz. Kanun saymıyor, biz değil. Güneydoğu'da her harekata katılanı, Kıbrıs ve Kore'de olduğu gibi 'gazi' sayma imkanımız yok. Malul gazi olarak bir yaralanmaya muhatap olursa, o gazi oluyor. Bunun derecesi de raporla tespit ediliyor. Maluliyet durumuna göre de bir aylık alıyor. Ama bunun derecesi doktor raporuyla tespit ediliyor. Şurası muhakkak ki eğer askerimiz malul veya şehit olmuşsa, onun kurşunla ve çarpışma sırasında maluliyetini aramıyor kurum. Ama yeter ki askerlik görevi sırasında olsun.”

Hurriyet



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,521 µs