En Sıcak Konular

Sanatçılardan AKM teşekkürü

2 Kasım 2007 18:36 tsi
Devlet Konservatuvarları Mezunları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Alper Kafa ve beraberindeki sanatçılar, TBMM Genel Kurulunda bugün kabul edilen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kanunundaki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile ilgili uzlaşmadan ötürü AK

Konservatuvar mezunları ilk önce MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti. Vural, kültür ve sanat olmadan bir milletin var olamayacağını belirterek, MHP olarak sanatı ve sanatçıyı her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Sanatçılar daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile bir araya geldi. Canikli, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kanununda, AKM ile ilgili düzeltme yapıldığını hatırlatarak, Kanunun İstanbul için önemini vurguladı.

İstanbul'a, AKM'nin bulunduğu bölgede geçmişi ve moderniteyi yansıtan bir kültür merkezi yapılmasının planlandığını anlatan Canikli, AKM'nin yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağına ise koruma kurulunun karar vereceğini söyledi.

Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuya hassas yaklaştığını ifade ederek, “Böyle bir dönemde böyle bir Bakanımızın olması Türkiye için bir şanstır” dedi.

Sanatçılar son olarak CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu da AKM'nin bir sanat eseri olduğunu vurgulayarak, “Eğer yenileri yapılacaksa neden başka yerlere yapılmıyor? Buna itirazımız yok. Dünya tarihinde ilk kez bir sanat eserinin parlamento kararıyla yıkılması önlendi” diye konuştu.

Dernek Genel Başkanı Alper Kafa, tüm partilerin uzlaşmasıyla AKM konusunda yeni bir düzenlemeye gidilmesinden memnun olduklarını belirterek, tüm milletvekillerine sanatçılar adına teşekkür etti.

hürriyet



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,228 µs