En Sıcak Konular

Elifnağme'ye gözaltı

2 Kasım 2007 18:33 tsi
İstanbul'da ve Edirne'de çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen ve “Okyanus” adı verilen operasyonda, alıkoyma, darp, tehdit, cinsel saldırı ve zorla belge imzalatma gibi suçlara karıştıkları öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, daha önce poliste kaydı olan ve etrafında emekli kamu görevlilerinden oluşan kalabalık koruma teşkilatı oluşturan Mehmet Selahattin M'nin, suç şebekesiyle birlikte yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu yönünde bilgi alındı.


Bu bilgi doğrultusunda takibe alınarak emekli kamu görevlilerinden oluşan güçlü bir silahlı koruma ordusu meydana getirdiği belirlenen M'nin, bu kişilerden aldığı güçle günlük yaşantıda her insanın karşılaşabileceği maddi sorunları çözmek veya sorun yaşadığı insanlara gücünün etkisini göstermek amacıyla, bazı kişileri alıkoyup darp ederek hakaretlerde bulunduğu anlaşıldı.

Söz konusu tespitin ardından şüphelileri yakalamak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İstanbul ve Edirne'deki 10 ayrı adrese “Okyanus” adlı bir operasyon düzenlendi.


Operasyonda, aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen Mehmet Selahattin M. ve özel bir televizyon kanalının program sunucusu Elif G'nin de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.

Şebekenin, örgüt lideri Mehmet Selahattin M'nin Beykoz'daki villasında 3 kişinin darp edilmesi, 1 kişinin darp edilerek alıkonulması, 1 kişinin silahla tehdit edilmesi, bir kişinin alıkonularak kendisine cinsel saldırıda bulunulması ve Beyoğlu'ndaki bir otelde iki kişinin dövülerek eziyet edilmesi, Beşiktaş'taki bir iş yerinde bir kişiye zorla belge imzalattırmaya teşebbüs edilmesi ve bir basın mensubunun darp edilmesi eylemlerinin de bulunduğu toplam 12 olaya karıştığı belirtildi.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2'şer adet el bombası, M-16 marka otomatik tüfek görünümlü av tüfeği, patlayıcı madde, gaz maskesi ve Kanas marka silaha ait mermi, 9'u ruhsatlı 18 tabanca, 3 uçaksavar mermisi, 8 çelik yelek, birer adet MP5 marka otomatik tüfek, Uzi marka otomatik tabanca, av tüfeği, telsiz, işaret fişeği, sahte plaka, çalıntı dizüstü bilgisayar, 50 bin Avro, bir şirkete ait 10 adet boş tahsilat makbuzu, 1794 adet MKE yapımı fişek ele geçirildi.

Ayrıca Mustafa Mercan adına düzenlenmiş sahte pasaport ile sahte vergi kimlik kartı, silah taşıma ruhsatı, nüfus cüzdanı ve cep telefonları ile sim kartlar bulundu.

Polis yetkilileri, uyuşturucu kaçakçısı olduğu belirtilen Abdullah M'nin oğlu olan şebeke lideri Mehmet Selahattin M'nin adının daha önceden hiçbir uyuşturucu kaçakçılığında geçmediğini, ancak kendisinin bir uyuşturucu şebekesinin perde arkasındaki lideri olduğunun da belirlendiğini söylediler.

Bu çerçevede genişletilen araştırmalar sonucu Mehmet Selahattin M'nin 31 Mart 2007 tarihinde Edirne'de gümrük muhafaza ekiplerince ele geçirilen 300 kilogram eroinin sevkıyatından sorumlu olduğunun anlaşıldığını kaydeden yetkililer, bu suça ilişkin de hakkında yasal işlem yaptıklarını kaydettiler.

ASLAN VE KAPLANLARI AT ETİYLE BESLEMİŞ

Yetkililer, Mehmet Selahattin M'nin, Beykoz'da kameralarla izlenen ve yüksek duvarlarla çevrili lüks bir villasının bulunduğunu ve bu binanın bahçesinde mevzuata aykırı olarak 8 aylık 2 adet aslan ile 1,5 yaşında bir kaplan beslediğini ifade ettiler.

El konulan aslanlar ile kaplanın İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmesi için işlemlere başlandığını ifade eden yetkililer, M'nin villanın bahçesindeki paslanmaz çelik barlardan yapılmış kafes içinde bulunan bu hayvanları at eti ile beslediğine dikkat çektiler.

Polisteki işlemleri tamamlanan 18 şüpheli, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi.

hürriyet



Bu haber 1,192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs