En Sıcak Konular

Bu fotoğraf çok konuşulur!

2 Kasım 2007 16:39 tsi
Bu fotoğraf çok konuşulur! Talabani'nin, "PKK'lı teröristlere destek vermiyoruz" sözleri doğru mu? DTP'nin terörist başının talimatı ile kurulmadığı açıklamaları ne kadar inandırıcı? İşte bir fotoğrafın anlamı...

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) terörist başının talimatı ile kurulduğu kamuoyu  nezdinde yaygın bir kanaat.. DTP’lilerin bu iddiayı  zaman zaman  üstü kapalı inkar etmelerini ve Talabani’nin PKK’lı teröristlere destek vermediklerini yalanlayan bu fotoğrafta Talabani, terörist başı Abdullah Öcalan, Leyla Zana'nın eşi Mehdi Zana ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk el ele görülüyor.

Hukukçular, terörist başı ile DTP Genel başkanının el ele olan bu fotoğrafın DTP’ nin kapatılması için en büyük delil olabileceğini ileri sürüyor..

HUKUKÇULAR NE DİYOR?

Türkiye şehit aileleri avukatı Av.Şevket Can Özbay, böyle bir birliktelik k görüntüsü sergileyen fotoğrafın DTP hakkında soruşturma açılmasında en önemli delil olabileceği görüşünü savundu.

Avukat Erden Er ise böyle bir görüntü sergileyen bu fotoğrafın siyasi partiler kanununun 4.maddesine aykırılık teşkil ettiğini vurgulayarak, Ahmet Türk'ün bu fotoğrafın ne zaman ve ne amaçla çekildiğini açıklaması gerektiğini söyledi

EŞKİYADAN KÜSTAH ÇAĞRI

PKK’nın sözcülerinden Abdurrahman Çadırcı küstahlıklarına bir yenisini daha ekleyerek, silahların bırakılabilmesi için Türk devletini bir barış planı sunmaya çağırdı.

Terörist örgütün sözcüsü Çadırcı, Kürt Halk Önderi diye tanımladığı terörist başı Öcalan’ın da serbest bırakılmasını istedi.

Kandil Dağı'nda Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan PKK sözcüsü Abdurrahman Çadırcı, “Türkiye’yi cesarete ve bu sorunu çözmek için bir barış planı sunmaya çağırıyorum” dedi.

İstanbul’da yapılacak Irak konferansı öncesi bu çağrıyı yapmalarına dikkat çeken  eşkıya örgütü sözcüsü , “Böylece silah bırakabiliriz” mesajını verdi..

Çadırcı,  “Türk devletini, Kürtlerin haklarını, ulusal, kültürel, anadil ve siyasi hakları ile ifade özgürlüğü hakkını tanımaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Terörist başı, bebek katili  Abdullah Öcalan’ın bırakılmasını da  isteyen eşkıya örgütü sözcüsü verdiği demeçte, şunları dile getirdi;  “Türkiye’yi ağır koşullar altında tutulan başkanımız Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmaya çağırıyoruz. Böylece, adım adım bir ilerleme kaydedebilir, sorunlarımıza çözüm bulabilir ve hiçbir zaman çözüm olmayan askeri güce başvurmayabiliriz”

Soldan sağa: Celal Talabani, Abdullah Öcalan, Mehdi Zana ve Ahmet Türk...

Cafesiyaset.com



Bu haber 1,852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,703 µs