Söz bitti! | " /> Söz bitti! | "/>

En Sıcak Konular

Söz bitti!

2 Kasım 2007 15:17 tsi
Söz bitti! ABD Dışişleri Bakanı Condalezza Rice’ın Ankara temaslarının son durağı Çankaya… Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Babacan ile görüşen Rice, Babacan ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında yapılan açıklamaların ne olduğ

Dışişleri Bakanı Babacan ve ABD Dışişleri Rice ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan’ın sözlerinden özet alıntı:

Bu sabahki ziyaret ve görüşmelerimizde Sayın Rice ile iki ülkeyi ilgilendiren ve bölgemizdeki konuları ele aldık. Irak, Kuzey Irak, İran, Ortadoğu barışı ile ilgili ve 1915 olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

Pek çok konuda her iki ülkenin hedefinin aynı olduğunu gördük. ABD bizim için dost bir ülke ve stratejik ortağımız. Sorunlara birlikte çözüm üretmek istiyoruz. Terörle mücadelede pek çok enstrüman söz konusu. PKK’nın saldırırlarından mağdur bir ülkeyiz. Bizim beklediğimiz dostlarımızdan terörle mücadele konusunda işbirliği ve dayanışma. Bu dayanışmanın farklı enstrümanları olabilir. Önemli olan bu araçları uyumlu bir şekilde kullanabilmektir.

Rice’ın açıklamasından özet alıntı:

Öncelikle birkaç gün önce sayın İnönü’nün hayata veda etmiş olduğunu hatırlatmak istiyorum ve başsağlığı diletmek istiyorum. Çok geniş çaplı görüşmeler yaptık. Türkiye Amerika’nın çok yakın bir dostu. Genişletilmiş toplantıya ev sahipliği yaptığınız için çok teşekkür ederiz.

Sayın başbakana ve bakana söyledim. ABD PKK’yı tehdit olarak görmektedir ve ortak bir düşmana karşı mücadele ediyoruz. Ancak tabi ki Irak’ın daha fazla istikrarsızlaşmasını istemiyoruz.

Öncelikle sayın başbakana bunun ortak bir tehdit olduğunu söyledim. Bu eylemlerimizi nasıl arttırabileceğimize dönük seçenekleri konuştuk. Irak hükümetini de bu sürece katmak istiyoruz. Türkiye’deki meslektaşlarımızın nasıl ileriye gitmek istediklerini de biliyoruz.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs