En Sıcak Konular

Köşk'ün bütçesi ne kadar?

2 Kasım 2007 11:51 tsi
Yabancı devlet başkanlarının Türkiye'yi ziyaretlerinde ikametlerine tahsis edilen Camlı Köşk de 1996'da yenilenerek hizmete açılmıştı..12 yıldan bu yana herhangi bir bakım, onarım ve tadilata tabi tutulmayan Köşk onarılacak..

Cumhurbaşkanlığı'nın 2008 yılı için tüm yatırım ödeneğinin 18.7 milyon YTL olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesine ilişkin basında yer alan, gerçeği yansıtmayan bazı haber ve yorumlar üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın kabullerini gerçekleştirdiği ve çalışmalarını yürüttüğü, Türkiye'nin vitrini konumundaki çalışma binasının 1993 yılında hizmete açıldığı ve geçen 14 yıllık süre içerisinde hiçbir bakım, onarım ve tefriş hizmeti görmediği kaydedildi.

Yabancı devlet başkanlarının Türkiye'yi ziyaretlerinde ikametlerine tahsis edilen Camlı Köşk'ün de 1996'da yenilenerek hizmete açıldığı ve 12 yıldan bu yana herhangi bir bakım, onarım ve tadilata tabi tutulmadığının ifade edildiği açıklamada, şunlara yer verildi: ''Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugüne kadarki 10 Cumhurbaşkanımıza da ev sahipliği yapan Köşk, tarihi boyunca zaman zaman belirli ölçülerde onarım ve tadilat görmüştür. Özellikle bu çalışmaların cumhurbaşkanlarının seçimi sonrasında gündeme geldiği bilinmektedir.

Bu gibi prestij binalarının, uzmanlarca belirtildiği gibi ortalama 7-8 yılda bir elden geçirilmesi zorunludur. Uzmanlar ve akademisyenlerden oluşturulan bir danışma kurulu en son 7 yıl önce restore edilen Köşk'ün bugünkü durumu hakkında bir rapor hazırlamış ve bu raporda öngörülen doğrultuda bir çalışma başlatılmıştır.

Bunların dışında, Cumhurbaşkanlığı alanında diğer idari ve hizmet binalarında da yıllardır tadilat yapılmamıştır. Diğer taraftan, 2000 yılında İstanbul'da Tarabya Yerleşkesi'nde Sayın Cumhurbaşkanımız ve konuk devlet başkanlarının ikameti için yapılan binaların da elden geçirilmesi ihtiyacı duyulmuştur. Bu zorunlu ihtiyaçlara karşılık, Cumhurbaşkanlığı'nın 2008 yılı için tüm yatırım ödeneği 18.7 milyon YTL'dir.''

Açıklamaya göre, toplam 18.7 milyon YTL olan ödeneğin kullanımının ayrıntıları ise şöyle:

GAP uçağının rutin esaslı revizyonu: 3 milyon 150 bin YTL (2.5 milyonu 2007 yılındaki masraf) -Ankara ve İstanbul'daki hizmet binalarının onarımı: 3 milyon 745 bin YTL -Pembe Köşk ve Camlı Köşk'ün onarımları: 3 milyon YTL -İş göremez durumdaki makine-teçhizatın onarımı ve otomasyon sistemi ile güvenliğe yönelik tesisat alımı: 2 milyon 175 bin YTL -Tüm hizmet binalarının tefrişi ve demirbaş alımı: 1 milyon 500 bin YTL -Ekonomik ömrünü tamamlamış ve hizmet göremez taşıtların yerine yeni taşıt alımı: 4 milyon 150 bin YTL -Bilgisayar yazılım ve donanımı: 875 bin YTL. Bütçenin diğer kalemlerinin ise personel ve sosyal güvenlik harcamaları, mal ve hizmet alımları, cari transferler gibi kalemlerden oluştuğu kaydedildi.

Cafe siyaset



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs