En Sıcak Konular

8 asker YARIN SERBEST mi?

2 Kasım 2007 10:27 tsi
Araya "tüccar gazeteci" girdi. PKK askerlerimizi yarın teslim edecek.

Şirketleri ile uzun yıllardır Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren ve Kürt liderlere yakınlılığıyla bilinen İlnur Çevik kaçırılan askerler için devrede...

PKK’nın elinde 2 haftadır rehin olan 8 askerimiz için umut ışığı... Askerlerin bugün veya en geç yarın Erbil’deki Tolerancy International (Uluslararası Tolerans) adlı vakfın yöneticileri tarafından alınarak Türk irtibat subaylarına teslim edilmesi bekleniyor.

YARIN TESLİM EDİLECEK

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Çevik “PKK kayıtsız şartsız teslim etmeyi kabul etti. Çünkü biz bunu önşart olarak koyduk” dedi. Çevik “Günlerdir bu iş için uğraşıyorum. Aslında bugün (dün) askerlerin teslim edilmesi planlanmıştı. Hüseyin Sincari PKK’lılardan teslim alacaktı. Ancak kontrol noktasında bir sorun yaşandığı için gerçekleşmedi. İstanbul’daki Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısı tamamlanmadan, askerler teslim edilmiş olacak. Hüseyin Sincari askerleri alıp TSK Özel Kuvvetleri’nin Erbil’deki irtibat bürosuna götürecek” diye konuştu.

Ocak 2007’de “Ortadoğu’da hoşgörüyü yaygınlaştırmak” amacıyla kurulan Tolerancy International, 8 askerin iadesi için PKK ile pazarlık yürüttüğünü birkaç gün önce internet sitesinde duyurdu.

Önceki yıllarda K. Irak’taki bölgesel yönetimde “Bakan” sıfatıyla görev aldığı belirtilen Hüseyin Sincari’nin kurduğu vakfın, dün itibariyle askerlerin teslim edilmesi yönünde önemli mesafe kat ettiği belirtildi.

İLNUR ÇEVİK KİMDİR?

1952 yılında Ankara’da doğan Çevik ilkokulu Londra’da okudu. 1973’te İngiltere Warwick Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Babası İlhan Çevik’in sahip olduğu Türkiye’nin tek İngilizce gazetesi Turkish Daily News’ta çalışmaya başladı. 1991-1993 arasında Başbakan Demirel’in danışmanı olarak yabancı liderlerle yapılan özel görüşmelerde görev yaptı. Bu dönemde K.Irak’taki Kürt liderler arasında koordinasyonu yürüttü. Daha sonra Çiller ve Erbakan dönemlerinde de danışmanlık yaptı. Sahibi olduğu Turkish Daily News’un yüzde 51’ini 2000’de Doğan Yayın Holding’e sattı. Daha sonra İngilizce yayınlanan The New Anatolian Gazetesi’ni çıkarttı. Kürt liderlerine yakınlığıyla tanınıyor. Sahibi olduğu şirketler uzun yıllardır Kuzey Irak’ta faaliyet gösteriyor. Çevik’in aile şirketi de “Çevikler” ismini taşıyor. Barzani tarafından K. Irak’ta kurulan Kürt Televizyonu için bütün altyapı ve donanımın satın alınması ve kurulması işini üstlendi. Aynı dönemde aldığı 65 milyon dolarlık ihale ile Erbil’de Selahattin Üniversitesi Kampusünü ve 44 milyon dolarlık ihale ile de Süleymaniye Havaalanı’nı ortaklarıyla birlikte yaptı. Kürdistan Parlamentosu inşaat işini de alan Çevikler, K.Irak’ta toplu konut inşaatları da gerçekleştiriyor. Çevik, Abdullah Gül’e de yakınlığıyla tanınıyor. Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde Celal Talabani ile İstanbul’da gizlice buluştu. 2,5 saat süren yemeğe katılanların Dışişleri Bakanlığı’nın protokol arabasıyla taşınması dikkat çekti. Evli ve 5 çocuk babası olan Çevik camiada "tüccar gazeteci" olarak bilinir.

Murat Gürgen /Vatan




Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,169 µs