En Sıcak Konular

Günay'dan CHP'li vekile acı sözler!

2 Kasım 2007 09:05 tsi
Günay'dan CHP'li vekile acı sözler! Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''CHP'yi eleştirmekten vazgeçmesini'' isteyen CHP'li bir vakille sert bir tartışmaya girdi. TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında konuşan Günay, eleştirileri çok acı cevapladı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''CHP'yi eleştirmekten vazgeçmesini'' isteyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye, ''Bağımsız bir konumdayken demokrasi ve ülke sorunları karşısındaki duruşunu daha doğru bulduğum bir siyasi partiye katıldım. Yani ben, hem sizin partinizde siyaset yapma hakkı bulamayacağım, hem başka yerde siyaset yapma hakkını kullanmayacağım, öyle mi?'' dedi.

Haber7'nin haberine göre, TBMM Genel Kurulunda görüşülen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Yasa Tasarısı üzerinde söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çeşitli ortamlarda eski partisi CHP'yi eleştirdiğini söyledi. İnsanların yaşamlarında parti değiştirebildiğini, geçmişte bazı milletvekillerinin kendilerinden başka partilere gittiğini, başka partilerden de kendilerine geldiklerini anlatan İnce, Günay'a, ''Her fırsatta bu kürsüye çıktığınızda eski partinize sataşmaktan vazgeçin'' dedi.

Günay'ın ''Karşı siyaset'' adlı kitabında AK Parti'ye ve CHP'ye ilişkin eleştirilerini okuyan İnce, merkez sağdan CHP'ye gelen siyasetçilerin eski partilerini eleştirmediklerine dikkati çekerek, ''Kol kırılır yen içinde kalmalıdır. Bundan sonra bizim partimize sataşmayın. Yoksa, tüm yazdıklarınızı okumak zorunda kalırım'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının, cumhuriyet ile özdeşleşmiş olan kent merkezlerindeki okulları sattığını, eski Mili Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati'ye ait evin kuru fasulyeci yapıldığını iddia eden İnce, AKM'nin yıkılmasının da sıradan bir bina yıkımı olarak görülemeyeceğini savundu.

''AK PARTİ İLE DURUŞ VE DİL BERABERLİĞİM OLUŞTU''

 İnce'nin konuşmasının ardından söz isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bazı arkadaşlar Ertuğrul Günay'ın kapısında beklemediklerini, tam tersine ona sataşarak yeni bir yere bağlılıklarını ispatlamak için özel gayret gösteriyorlar. Bunu söylemek zorunda kaldığım için üzgünüm. Siyasette insanlar bir yerlere yaranmak için, geçmişte kapısında el ovuşturdukları, saygı duydukları insanlara fırsat arayarak sataşmaya kalkmamalıdır'' dedi.

AK Parti'ye 29 Mayıs 2007'de katıldığını, 27 Nisan sürecinde Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yapılanların demokratik olmadığını yüksek sesle ifade ettiğini anlatan Günay, 27 Nisanda internette yayımlanan bildirgeye karşı çıktığını, sonrasında AK Parti ile duruş ve dil beraberliği oluştuğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine partiye katıldığını söyledi.

''Bundan ötürü çok haklı bir yerde durduğumu bugün çok daha iyi anlıyorum'' diyen Günay, CHP'den istifa ederek bir başka partiye katılmadığını, 10 yıl süren uzun mücadeleden sonra ihraç edildiğini ifade etti.

Günay, ''Bağımsız bir konumda iken, demokrasi ve ülke sorunları karşısındaki duruşunu daha doğru bulduğum bir siyasi partiye katıldım. Yani ben, hem sizin partinizde siyaset yapma hakkı bulamayacağım, hem başka yerde siyaset yapma hakkını kullanmayacağım, öyle mi? Yani, bir siyaset adamını yok etmeye çalışacaksınız'' diye konuştu.

''GENEL BAŞKANI İÇİN NELER SÖYLEDİĞİNİ...''

Türkiye'de hiçbir partiyi mükemmel saymadığını, AK Parti'nin de iyiye doğru evrimleştiğini gördüğünü, geçmişte olduğu siyasi partiyle ilgili de sayfalarca yazı yazdığına işaret eden Günay, İnce'nin alıntı yaptığı kitabının 320 sayfa olduğunu bildirdi.

Günay, ''320 sayfada 2 sayfa AK Parti'yi eleştirisi bulursanız çıkıp tekrar okuyun. Ama geri kalan 300 sayfayı da okuyun. Bunu seçim boyunca kullandınız. Ama sizin ve bizim aldığımız oy ortadadır. Yakın zamana kadar ağabey dediği birine sataşmayı kendisine yakıştırmıyorum, ama benim konuğum olduğu mekanlarda partisinin genel başkanı için neler söylediğini burada söylemeyi ayıp sayıyorum. Genel başkanlara yaranmayacaksınız, milletin gözünün aynasında göreceksiniz kendinizi... '' ifadesini kullandı.

Mithatpaşa Caddesi'ndeki Mustafa Necati Evi'ni köfteci ya da kurufasulyeci dükkanı yapmayacaklarını, buna müdahale ettiklerini belirten Günay, binayı TBMM'nin hizmetine sunacaklarını, bir okuma salonu olarak kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi. Amasya Tamiminin imzalandığı binanın yılbaşından önce açılışını yapacaklarını, Yalova'da ''mezbelelik'' halinde olan Yürüyen Köşkü imar edip insanların hizmetine açtıklarını dile getiren Günay, ''Yalova milletvekili arkadaşım bu binanın İmren Aykut zamanında yapıldığını söylemişti. Önce kendi ilinizdeki yapılan hizmetleri öğrenin, sonra çıkıp sataşın'' dedi.

''İYİKİ YAPMIŞLAR...''

 Yeniden söz isteyen İnce, Günay'a geçmişte saygı duyduğunu ancak ''kapısında beklediği''ne dair sözlerini yadırgadığını belirterek, ''Ben o kongrede size oy vermiştim, ihraç edildiğinizde de üzülmüştüm. Ama iyiki yapmışlar. Ben niye kapınızda bekleyeyim? O zaman il başkanıydım, delegeydim. Genel başkanın da sizin de kapınızda beklemem. Bu Gazi Meclisin hiçbir üyesi de kimsenin kapısında beklemez'' dedi.

''BELEDİYENİN DAĞITTIĞI RÜŞVET ÇEKİ Mİ?''

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, hükümetin toplumun alt gelir grubunda olan insanlara yaptıkları yardımların ''siyasi rüşvet'' olarak değerlendirilmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, AK Parti'nin bu politikayı uzun bir süredir başarıyla yürüttüğünü söyledi. Yardımlar için bütçeden büyük kaynakların ayrıldığını vurgulayan Canikli, bu tür yardımları başka partilere mensup belediyelerin de yaptığını bildirdi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesinin, ramazan ayında her gün 6 bin kişiye iftar verdiğini, 100 bin aileye de gıda yardımında bulunduğunu dile getiren Canikli, ''Bunların dışında 15 bin aileye de 200 YTL'lik ramazan çeki verdi. Bunu eleştirmek için söylemiyorum. Bunlar güzel şeyler, destekliyoruz. Ancak kömür ve malzeme dağıtmak seçim rüşveti ise İzmir Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı çeklerin rüşvet çeki olduğunu söyleyebilir misiniz?'' diye konuştu. Tasarının 4 maddesi daha kabul edilirken, görüşmeler 8. madde üzerinde sürüyor.



Bu haber 1,272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs