En Sıcak Konular

Meclis'te tartışmalar çirkinleşti!

1 Kasım 2007 22:26 tsi
Meclis'te tartışmalar çirkinleşti! TBMM Genel Kurulunda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Yasa Tasarısının görüşmelerinde, CHP ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. İşte partililerin çirkinleşen sözleri...

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Tasarının 4. maddesi üzerinde konuşurken, İstanbul’un üniversiteler kenti olduğunu, ancak AK Parti iktidarında devlet üniversiteleri yerine vakıf üniversitelerinin desteklendiğini savundu.

Milliyet'te yer alan habre göre, kentteki kültür altyapısının çatırdadığını, kentin çok kültürlü özelliğini kaybettiğini anlatan Serter, "Kentte çok kültürlülükten eser kalmadığı gibi çağdaş Türk kültürü de kalmadı. İstanbul’da gettolar oluştu. Bu gettoların oluşumunda AKP zihniyetinin ne kadar etkili olduğunu gördük. Tarikat odaklı gettolar bunlar...Öyle mahalleler, semtler var ki buradan geçemezsiniz, yürüyemezsiniz" dedi.

Serter’in sözlerine AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, "atma, atma" diyerek tepki gösterdi. Serter’in sözlerini, "Bu AKP kültür politikalarının sonucudur, topluma sunulan rol modellerinin sonucudur" diyerek sürdürmesi üzerine Çerçi yerinden kalkarak, "Bu ne biçim sözler, İftira atıyor. Susturun" diye bağırdı. Bu sırada CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır ile bir grup CHP’li yerinden kalkarak Çerçi’ye doğru yürümek istedi. Çerçi ve CHP’liler, AK Parti ve CHP Grup başkanvekilleri tarafından engellendi. Bu sırada, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çerçi’ye "Sen Manisa’daki özel hastanende parayı götürmeye bak" diye bağırdı. CHP’li bazı milletvekilleri de Çerçi’ye "Sus konuşma, konuşmasını öğren" diye bağırdı.

Tartışmalar arasında konuşmasını sürdüren Serter, İstanbulluların AKM’nin yıkılmasına karşı çıktığını, ortada hiçbir proje olmamasına karşılık yasayla bu konuda dayatma yapıldığını iddia etti.

Başkanvekili Nevzat Pakdil, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin birbirlerine karşı itidal göstermesini ve görüşmeleri sükunetle izlemelerini istedi. Pakdil, milletvekillerinin yerlerine oturması ve konuşmacıların da Genel Kurula hitap etmesi konusunda uyardı.
     

"BEZ PARÇASINA TAHAMMÜL EDEMEDİKLERİNİ GÖRDÜK"

AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Piltanoğlu Türköne, madde üzerinde kişisel görüşlerini ifade ederken, Serter’in sözlerini eleştirdi.

Türköne, "Bugün çok kültürlülük, demokrasi, inanç özgürlüğünden bahsedenlerin; başörtüsüne, bez parçasına nasıl tahammül edemediklerini gördük. Okuma yazma bilmeyenlerden, çağdaş eğitimden bahsedenlerin; başörtülüleri üniversite kapısında nasıl mahrum ettiklerini çok iyi biliyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, önerge üzerinde konuşurken, "İstanbul, kara çarşaflı bir anlayışla nasıl Avrupa kültür başkenti olacak? Tarikatlara sahip çıkacaksanız sonuna kadar sahip çıkın. Ama takiye yapmayın. Ya demokrasiden ya da tarikatlardan yana tavır alın" diye konuştu.
     

GENÇ’İN DİLİ SÜRÇTÜ; "ÇALIK RESTORAN..."

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise Türköne’nin sözlerini eleştirerek, "Hanımefendi türbandan yana böyle bir tavır alıyorsa niye kendi türban takmıyor? Yoksa kendisi dinin gereklerine karşı mı çıkıyor?" diye sordu.

Genç, tasarıda harcamaların denetlenmesinin engellendiğini, "Bu yolla iktidarın, ihaleleri, içinde yakınların ve damatların olduğu şirketlere bedelin 3-5 katıyla vereceğini" ileri sürdü. Genç’in "Çalık Holding" yerine, "Çalık Restoran" demesi, milletvekillerinin gülüşmelerine neden oldu. Genç, gülen milletvekillerine, "Gülünecek ne var? Restoran meselesi değil. Bu kadar çalınıp çırpılıyor, Tunceli’ye yardım edin, bir yurt bile yok" dedi.



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs