En Sıcak Konular

Arap Birliği'nden Türkiye'ye destek!

1 Kasım 2007 21:36 tsi
Arap Birliği'nden Türkiye'ye destek! Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan Arap Birliği Daimi Temsilciler Toplantısı sonunda yayımlanan deklarasyonda ''Irak'ın, PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiği''ne vurgu yapıldı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan Arap Birliği Daimi Temsilciler Toplantısı sonunda yayımlanan deklarasyonda ''Irak'ın, PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiği''ne vurgu yapıldı.

Haber10'un haberine göre, Irak'ın isteği üzerine olağanüstü toplanan ve büyükelçiler düzeyinde yapılan zirveye, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Dönem Başkanı Cezayir Büyükelçisi Abdulkadir Haccar ve Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Lebib Abbavi katıldı. İki saat 45 dakika süren toplantı sonunda yayımlanan deklarasyonu Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed El-Binhilli okudu.

Deklarasyonda direkt olarak PKK'ya "terör örgütü" tanımlaması yapılmazken, 3'üncü maddede "Irak'ın PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiği"ne vurgu yapıldı.

Deklarasyonda yer alan maddeler şöyle:
* Bölgedeki tansiyon düşürülmeli. Sınırda yükselen gerilime son verilmeli. PKK eylemleri durmalı.
* Irak ve Türkiye'nin güvenliğine saygılıyız. İki ülke ilişkilerinin gerilmesine ve sınırda tansiyonun yükselmesine izin verilmemeli.
* PKK, Irak tarafından terörist örgüt olarak tanımlanmıştır. Irak topraklarını terk etmeli ve eylemlerine son vermelidir. Bu problem ortak işbirliği ile çözülsün.
* Türk halkının hassasiyetlerini paylaşıyoruz. Onların acılarını paylaşıyoruz ve saldırılar karsısındaki tepkilerini anlayabiliyoruz.
* Sorunun çözümü diplomatik yollardan olmalı ve diplomasiye şans verilmelidir. İki taraf ortak çalışmalı ve uygun bir yol bulunmalıdır.
* Diplomasiye şans verilmeli problemi iki ülke ortak çözmeli.
* Bu deklarasyon Arap Birliği tarafından yayımlanmıştır. Tüm Arap dünyası deklarasyona destek vermelidir. Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın Türkiye'de yapacağı temaslar önemli olup alınacak kararlar ve görüşmeler Arap dünyası tarafından takip edilmektedir.
Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Lebib Abbavi, alınan kararlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Aslında bu Türkiye'nin problemidir. Bizim problemimiz değil. Sadece biz Türkiye'ye yardım etmek istiyoruz. Sorunun çözümünde de Türkiye bize yardım etmelidir" diye konuştu.



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs