En Sıcak Konular

Bekçi Baba'lar geri dönüyor

1 Kasım 2007 15:12 tsi
Mahallelinin huzur içinde uyumasını sağlayan bekçi babalar, ’aile polisi’ olarak geri dönüyor.

Eskiden her mahallede gezinen, her aileyi tanıyan ve gece boyu çaldıkları düdüklerle insanların huzur içinde uyumalarını sağlayan bekçi babalar, bu kez 'aile polisi' olarak geri dönüyor. İlk uygulama Erzincan'da. Kent belirli bölgelere ayrıldı ve her 38 konuttan bir polis memuru sorumlu tutuldu.

Sağlık Bakanlığı'nın 'Her aileye bir doktor' uygulamasının bir benzerini, Erzincan Emniyet Müdürlüğü de 'Aile Polisi' uygulamasıyla hayata geçirdi. Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş tarafından hazırlanan ve Emniyet Müdürü Ahmet Çimen tarafından onaylanan projeye göre, kentte bulunan 22 bin konut dört bölgeye ayrıldı. Bu dört bölgenin sorumluluğu birer emniyet müdür yardımcısına verildi. Ayrıca, her mahalleden bir şube müdürü veya emniyet amiri, her 38 konuttan ise bir polis memuru sorumlu tutuldu.

Projenin anlaşılabilmesi için de Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 50'si kadın 607 polise eğitim verildi. Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü, evli ve iki çocuk babası 42 yaşındaki Nuri Ateş, iki yıldır 'Aile polisi' projesi üzerinde çalıştığını anlattı. Değişik uygulamaları ve başarılarından dolayı takdirname ve maaş ikramiyesi alan Nuri Ateş, projeyle ilgili şunları söyledi:

"Aile Polisi uygulamasında görev alacak polisler, haftanın beş günü kendi görev yerlerinde çalışacaklar. Her hafta yarım gün, aileleri tanımak, sorunlarını dinlemek, mesajlarını almak için sorumlu oldukları evlere gidecekler. Örneğin kız öğrencilerin kaldığı ev ve yurtlarda kadın polisler görevlendirilecek. Uygulamayla sosyal, ekonomik, eğitim, mahalli ihtiyaçlar, doğal afetler, polisiye olaylar, önleyici ve adli hizmetlerde vatandaşlarımızla bir bütün olarak birbirimize destek olmayı amaçlıyoruz. Hep şunu düşündüm. Vatandaş polise uzak. Acaba vatandaşın desteğini yeterince alabilir miyiz? Onlarla sıkı bir dostluk sergileyebilir miyiz? Bu projeyle polisi daha aktif, daha dinamik, daha duyarlı bir hale getirmeyi hedefliyorum."

Projesinin Erzincan'da ilk kez uygulanacağını söyleyen Ateş, "Başarılı olamazsam, görev aldığım başka bir yerde yine deneyeceğim. Yine de olmazsa emekli olduğumda gönüllü kuruluşlar yardımı ile deneyeceğim ve asla yılmayacağım" diye konuştu.

Aktif haber



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,017 µs