En Sıcak Konular

CHP parti meclisi olağanüstü toplanamadı

1 Kasım 2007 14:40 tsi
CHP'de yönetime muhalif 18 üyenin ikinci kez başvurusu üzerine yapılan olağanüstü toplantı çağrısı, gerekli katılım sağlanamadığı için yine sonuçsuz kaldı.

CHP'de yönetime muhalif 18 üyenin ikinci kez başvurusu üzerine yapılan olağanüstü toplantı çağrısı, gerekli katılım sağlanamadığı için yine sonuçsuz kaldı.

Toplantıya, dün gittiği İzmir'den dönmek üzere yolda olduğu belirtilen Genel Başkan Deniz Baykal katılmadı. Baykal'a vekalet etmek üzere görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ve Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu ile çağrı yapan muhalif üyelerden 13'ü salonda hazır bulundu. Tüzüğe göre gerekli olan salt çoğunluğa denk düşen 41 üyenin katılımı sağlanamadığı için toplantı yapılamadı.

CHP PM Üyesi İzzet Çetin, genel merkezden ayrılırken çağrıda bulunan üyeler adına bir açıklama yaptı.

''CHP tarihinde bir ilk gerçekleşmiştir'' diyen Çetin, girişimleri üzerine PM üyelerine bugün saat 11.00'de olağanüstü toplantı çağrısı yapan Genel Başkan Baykal'ın kendisinin toplantıya katılmadığını kaydetti.

Çetin, genel merkezde bulunmalarına karşın MYK üyelerinin de ''mazeret'' beyan ederek toplantıya katılmadıklarını öne sürerek, 50'ye yakın PM üyesinin aynı şekilde yazılı olarak mazeret yazısı gönderdiğinin kendilerine iletildiğini söyledi.

Kurultay sürecinin başladığını anlatan Çetin, pek çok yerde delege seçimleri öncesinde zorunlu olmasına rağmen üye listelerinin askıya çıkarılmadığını ve seçim yapılmadan delege listeleri hazırlandığını savundu.

Çetin, ''Ne yazık ki partinin organları, kurulları çalıştırılmıyor. Parti, tek adam ve dar grupçu anlayışa kurban ediliyor. Bugün yönetimde bulunanlar, bir gün haksızlıklarla seçim kazansalar da görev yapma imkanlarının olmadığını göreceklerdir. CHP'nin duyarlı üyelerdi, tabanı onlara gerekli cevabı verecektir'' diye konuştu.

İzzet Çetin, partinin daha fazla yıpranmaması için ''şimdilik'' yeni bir olağanüstü toplantı girişiminde bulunmayacaklarını söyledi.

CHP'de yönetime muhalif üyeler daha önce de olağanüstü toplantı çağrısında bulunmuşlar ve geçtiğimiz Cuma günü Genel Baştan Deniz Baykal ile Genel Sekreter Önder Sav'ın da hazır bulunmasına karşın toplantı, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamamıştı.

Haber 10



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,865 µs