En Sıcak Konular

Saylan'ı çıldırtan resepsiyon!

1 Kasım 2007 14:07 tsi
Saylan'ı çıldırtan resepsiyon! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verdiği ikinci resepsiyona Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrunnisa Gül de katıldı. Resepsiyona katılan türbanlı kadınların varlığı, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ı çok kızdırdı. Sayla

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verdiği ikinci resepsiyon, türbanlı kadınların katılımıyla oldu. Resepsiyona 33 türbanlı kadın katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, tepkisini "Kollarımdan tutsalar artık Köşk'e çıkmam. Atatürk'ün Çankaya'sına yakışmayan bu görüntü karşısında bile insanlarımız düşünmüyorsa ne yapalım, artık bunu hak ediyoruz demektir" sözleriyle dile getirdi.

Gül'ün göreve gelmesinin ardından verdiği ilk resepsiyona davet etmediği ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'a bu kez davetiye gönderildiği öğrenildi. Ancak Saylan, davete katılmadı.

"Keşke Erdoğan da karısını getirseydi"

Konuyla ilgili görüşlerini Cumhuriyet 'e anlatan Saylan, Köşk'teki tabloyu paylaşmamak adına resepsiyona katılmadığını söyledi. "Ben o manzaranın daha iyi görülmesini istiyordum. Keşke Başbakan da dahil olmak üzere herkes eşini getirseydi ve Türk halkı yakından görseydi. Artık herkes Türkiye'nin gerçek görüntüsünün bu olup olmadığını kendine sorsun" dedi. Köşk'ten gelecek davetlere bundan sonra da katılmayacağının altını çizen Prof. Saylan, şöyle konuştu:

"Artık asla katılmayacağım. Benim içim elvermez. Kollarımdan tutup götürseler gidemem. Atatürk'ün Çankaya Köşkü'nde hiçbir zaman olmayan bir manzaradır bu ve hâlâ insanları düşündürmüyorsa, uyandırmıyorsa ne yapalım, biz bunu hak ediyoruz galiba."

'Davet gelmedi, gelse de gitmem'

Türkiye'nin 24 kentinde örgütlenen, 5 bin üyesiyle yüz binlerce kişiye ulaşan Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Genel Başkanı Şenal Sarıhan da Gül'ün daha önceki resepsiyonda olduğu gibi bu resepsiyona da kendilerini davet etmediğini söyledi. "Cumhuriyetin temel değerlerini savunan bir insan olarak en üst makam olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde böyle bir tabloyla karşılaşmış olmak, laiklik ilkesinin ne denli ayaklar altına alındığının bir göstergesidir" diyen Sarıhan, örtünmenin herkesin hakkı olduğunu, ancak Köşk'teki tablonun örtünün siyasi bir simge haline geldiğini ortaya koyduğunu söyledi. Sarıhan, "Örtülü kadınlar, bir simgesel örtü içindeydiler. Bir meydan okumayla karşı karşıya kaldığımızı düşünüyorum. İçimin yandığını, yüreğimin yandığını ifade etmek istiyorum" dedi.

Bundan sonra Köşk'ten davet gelse bile kendisinin katılmayacağını anlatan Sarıhan, "Sayın Cumhurbaşkanı nasıl ki bizimle olmayı tercih etmiyorsa, ciddi ve geniş bir sivil toplum örgütü olmamıza karşın bizden hoşlanmıyorsa, herhalde bizim de o tablo içinde yer almama hakkımız var" diye konuştu.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs