En Sıcak Konular

Amerika nasıl bölünür?

1 Kasım 2007 13:00 tsi
Amerika nasıl bölünür? Bölünmüş ABD haritalarının intikamını almak isteyen acikistihbaratcom sitesi Amerika nasıl bölünür kampanyası yaptı.

ABD'li düşünce kuruluşları dünya haritası üzerinde beyin fırtınaları yaparak, ülkelerin sınırlarını yeniden çiziyor. Kimi zaman Irak, kimi zaman Türkiye ya da İran masaya yatırılıyor. Ülkelerin ABD çıkarlarına uygun olacağına inanılan hudutları belirleniyor.

Peki ama aynı şey ABD için düşünülemez mi? Açık İstihbarat adlı site de tam olarak bunu yapıyor. Sitede Türkiye'nin stratejilerine uygun olarak bölünmüş ABD haritaları yayınlanıyor. www.acikistihbarat.com/ adlı sitede söz konusu kampanya ile ilgili olarak yer alan bilgiler şöyle:

Kimi zaman esprili, kimi zaman tarihi ve sosyolojik gerçeklere dayanan bu haritalar; Türk Milleti'nin espri anlayışı ile stratejik düşünce yeteneğini ortayan koyan nadide örnekler olarak karşımızda duruyor.

Aşağıdaki amaçlar doğrultusunda; Türk Milleti'nin vatanını kağıt üzerinde de olsa yeniden çizme cüretini bulanlara, kendi zeminlerinin ne kadar kaygan olduğunu hatırlatan "Bölünmüş ABD" haritalarını çizmeye ve yaymaya devam edeceğiz.

ABD'Yİ NEDEN BÖLÜYORLAR?

1) AB-D merkezli saldırıya en azından psikolojik boyutta karşı bir hamle ile cevap vermek; kısacası nefs-i müdafaa.

2) ABD ve ortaklarının dünya milletlerinin aleyhine bünyesinde biriktirdiği gücün; dünya

milletlerinin yararına işleyecek şekilde yeniden nasıl kurgulanabileceğini Türk Halkının ve Dünya Milletlerinin düşünce portföyüne sokmak; kısacası yaratıcı jeopolitik düşünceyi teşvik.

3) Bu konuda düzenlenecek bir konferansla; ABD'nin bölünme sürecini ve dinamiklerini akademik olarak masaya yatırmak; kısacası Wilson ilkelerinin ABD'ye akademik boyutta uygulanışı.

4) Faşizan bir polis devletine dönüşen ABD'nin kapladığı coğrafyanın, ABD'yi oluşturan alt unsurlar için yeniden daha demokratik ve adilane bir şekilde nasıl düzenlenebileceğini ABD halklarının beynine düşünce tohumu olarak ekmek; kısacası ABD'ye demokrasi gelmesine katkıda bulunmak!

YENİ HARİTALAR BEKLENİYOR

Bu çabaya vatandaş olarak;

a) Bu iletiyi (Türkçe ve İngilizce versiyonlarını) mümkün olduğu kadar çok adrese yayarakb) Bizzat elinize kağıt kalem alıp, siz de gönlünüzdeki ABD'nin haritasını çizip, gerekçeleri ile birlikte bize yollayarak

c) Bu iletiyi Türkçe ve İngilizce dışında dillere çevirerek yardımcı olabilirsiniz.

Haber 10 haberine göre,Kanımızın son damlasına kadar savunmaya kararlı olduğumuz vatanımız adına; beynimizin son hücresine kadar yapacağımız mücadelede hep birlikte yol almak ümidi ile.

 



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,904 µs