En Sıcak Konular

AKP döneminde Diyanet'ten 2 bin personel başka kurumlara geçmiş

1 Kasım 2007 12:24 tsi
Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, 58, 59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışmakta iken, diğer kurumlara yatay geçiş yoluyla bin 978 personelin ayrıldığını belirtti.

Yazıcıoğlu, "Söz konusu hükümetler döneminde 10 bin 4 açıktan personel alımı yapılmıştır. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince 4 bin 527 İmam-Hatip ve bin 663 Kur’an kursu öğreticisi istihdamı sağlanmıştır" dedi.
Yazıcıoğlu, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert’in konuyla ilgili soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, yürürlükteki kanunlar ve diğer meri mevzuatların kamu çalışanlarına kurumlar arası nakil talebinde bulunma hakkını verdiğini hatırlattı.
Personelin muvafakat taleplerinin, diğer kurumlarda olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığında da kurum ihtiyaçları ile personelin eğitim, sağlık, kariyer durumu ve diğer gerekçeler dikkate alınarak değerlendirildiğini, bu konuda diğer kurumlara nispetle daha sıkı ve sınırlayıcı kurallar uygulanmakta olduğunu bildiren Yazıcıoğlu, "Öte yandan haklı gerekçeleri olduğu halde muvafakati verilmeyen kamu personeli idari mahkemeye gitmekte, mahkemeler de personelin muvafakatinin verilmesi yönünde karar almaktadır" ifadesini kullandı.
     
AYRILAN VE ALINAN PERSONEL
Bakan Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının bu çerçevede hem hizmet gereklerini hem de muvafakat talebinde bulunan personelin durumunu birlikte değerlendirerek, personeli mağdur etmeden muvafakat işlemlerini gerçekleştirdiğini belirterek şöyle devam etti:
"Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan personelden, yüksek öğrenim mezunu olup mesleği ile ilgili bir göreve atanmak üzere nakil talebinde bulunanlara, üniversitelere öğretim elemanı, Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen, kamu kurum ve kuruluşlarına kariyer uzmanı yada müdür ve üstü unvanlara atanacakları bildirilenlere, sağlık nedeniyle din hizmetleri sınıfında görev yapmasının uygun olmadığı sağlık kurulu raporu ile belgelendiren ve Başkanlığımız merkez ve taşra teşkilatında hizmet sınıflarından durumuna uygun bir kadroya nakli mümkün olamayanlar, kurumdan ayrılması Valiliklerce uygun görülenler ile mahkeme kararı ile muvafakatlarının verilmesi gerektiği bildirilenlere muvafakatları verilmektedir." "Bu itibarla 58, 59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışmakta iken, diğer kurumlara yatay geçiş yoluyla bin 978 personel ayrılmıştır" diyen Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, Bakanlığa personel alımlarının ise Devlet Memurlan Kanununda belirtilen genel ve özel şartlara haiz adaylar arasında, genel mevzuat ve Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde belirtilen esaslar çerçevesinde, yeterlik belgesine sahip olmak ve KPSS’ye girerek yeterli puan almak koşulu ile ÖSYM Başkanlığınca yapıldığını bildirdi.
 Bakan Yazıcıoğlu, "Bu çerçevede söz konusu Hükümetler döneminde 10 bin 4 açıktan personel alımı yapılmıştır. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları  Kanunu’nun 4/b maddesi gereğince 4 bin 527 İmam-Hatip ve bin 663 Kur’an kursu öğreticisi istihdamı sağlanmıştır" dedi.

Milliyet



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs