En Sıcak Konular

İnternet kafelere girişte yeni kurallar

1 Kasım 2007 11:35 tsi
İnternet toplu kullanım sağlayıcı mekanlara artık 12 yaşından küçükler yanlarında veli veya vasileriyle girebilecek, 15 yaşından küçükler ise veli ya da vasileri olmadan saat 20.00'den sonra giremeyecek.

İnternet toplu kullanım sağlayıcı mekanlara kamera kayıt sistemi kurulacak 
 
İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konuldu. Yönetmelikle, internet toplu kullanım sağlayıcıları ve ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri vesorumlulukları ile denetimlerine ilişkin esas ve usuller düzenlendi.
 
Yeni düzenlemeye göre, tütün ve tütün mamulleri tüketim bölümü bulunmayan işyerlerinde tütün ve tütün mamulleri içilemeyecek.
 
İşyerlerinde 'Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu'na aykırı hareket edilemeyecek ve alkollü içecek satılamayacak, bulundurulamayacak veya sunulamayacak.
 
İşyerlerinde ayrıca, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' kapsamında korunan hakların ihlal edilmesinin önlenmesi için gerekli tedbirler alınacak ve elektronik ve mekanik oyun alet ve makineleri bulundurulamayacak.
 
Kötü alışkanlıklıkları teşvik eden oyunlar oynatılamayacak
 
İşyerlerindeki bilgisayarlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunlar oynatılamayacak.
 
İnternet toplu kullanım sağlayıcı mekanlara giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sistemi kurulacak. Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar 7 gün süreyle saklanacak ve bu kayıtlar yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara verilemeyecek.
 
Ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarına, belirtilen yükümlülüklerine aykırı hareket ettiklerinin belirlenmesi durumunda 3 bin YTL'den 15 bin YTL'ye kadar idari para cezası verilecek.

Cnntürk



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs