Gelin kucaklaşalım! | " /> Gelin kucaklaşalım! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan çağrı: Gelin kucaklaşalım!

1 Kasım 2007 11:00 tsi
Erdoğan'dan çağrı: Gelin kucaklaşalım! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak, ortak hedefler için kenetlenildiğinde, gelen tüm tehditlerin bertaraf edildiğini, tüm engellerin aşıldığını belirterek, "gelin birbirimizi hiçbir ayrım yapmaksızın kucaklayalım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak, ortak hedefler için kenetlenildiğinde, gelen tüm tehditlerin bertaraf edildiğini, tüm engellerin aşıldığını belirterek, "Bu milletin Çanakkale savunmasında gösterdiği kahramanlık, bunun en açık net örneklerinden bir tanesidir. Yine Kurtuluş Savaşımızda ortaya çıkan milli mücadele ruhunu hatırlayalım. Çanakkale ruhu, milli mücadele ruhu, bizi tek bir millet yapan değerleri en yüksek seviyede ortaya koymuştur" dedi.

Haber10'da yer alan habere göre Erdoğan, Kamu Araştırmaları Vakfınca düzenlenen "Türkiye Anayasasını Arıyor" panelinde yaptığı konuşmada, bugün ve gelecek için ihtiyaç duyulan şeyin, "ortak değer ve hedeflerimizin şekillendireceği bir vizyon etrafında kenetlenmeyi başarmak olduğunu" dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş hedefinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de vurguladığı gibi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak olduğunu belirten Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) sürecinde gerçekleştirilen demokratik, idari ve iktisadi reformların bu amaca yönelik olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet'in temel değerlerini koruyan ortak bir ideal ve hedef etrafında develet ve millet kaynaşmasını sağlamanın, hem çıkan engelleri ortadan kaldırma, hem de çağın gerektirdiği dönüşümleri daha hızlı gerçekleştirme açısından önem taşıdığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunu başardığımızda Allah'ın izniyle Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Esasen köklü tarihimize baktığımızda bu söylediklerimin ne anlama geldiği çok daha net olarak görülmektedir. Millet olarak ortak hedefler için kenetlendiğimizde üzerimize gelen tüm tehditleri bertaraf ettik, tüm engelleri aştık. Bu milletin Çanakkale savunmasında gösterdiği kahramanlık, bunun en açık net örneklerinden bir tanesidir. Yine kurtuluş Savaşımızda ortaya çıkan milli mücadele ruhunu hatırlayalım. Çanakkale ruhu, milli mücadele ruhu, bizi tek bir millet yapan değerleri en yüksek seviyede ortaya koymuştur.

Diyorum ki, gelin bu değerlere sımsıkı sarılalım. Birbirimizi hiçbir ayrım yapmaksızın kucaklayalım. Cumhuriyeti tarihimiz boyunca dayanışma ruhu, kardeşlik ruhu, birlik ve beraberlik ruhu önemli atılımları gerçekleştirmemizde daima itici bir güç olmuştur.

Ayrılıklar üzerinden, farklılıklar üzerinden, semboller üzerinden yapılan siyaset Türkiye'ye bir şey zaman hiçbir şey kazandırmamış aksine kaybettirmiştir."



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,729 µs